back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Διεθνής Κοινότητα Καινοτόμων Ελλήνων – Σήμερα το συνέδριο Innovative Greeks

Διαβάστε επίσης

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου και συνεχίζεται αύριο το πρώτο διεθνές ψηφιακό συνέδριο «Καινοτόμοι Ελληνες» («Innovative Greeks»), που διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece . Στο συνέδριο συμμετέχουν κορυφαίοι ‘Ελληνες και Ελληνίδες της διασποράς στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος και επικεφαλής επιστημών της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοτεχνολογίας, δρ Τζορτζ Γιανκόπουλος, ο δρ Νικόλας Γαλακάτος, επικεφαλής της Blackstone Life Sciences, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Biogen, ο Nτιν Ντακόλιας, co-chief investment officer της Fortress Investment Group, ο Τζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρος και CEO της Paramount Pictures, η Nίκη Τριγώνη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνιδρύτρια και CTO στη νεοφυή εταιρεία Navenio, ο Τζέιμς Χριστόπουλος, managing director στο επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners, ο Αλεξ Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO στην Blueground, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, εταίρος στην Threshold Ventures, και άλλοι πολλοί.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας διεθνούς κοινότητας καινοτόμων Ελλήνων, με στόχο να αναπτυχθεί μια ανοιχτή σε όλους κοινότητα γνώσης και δικτύωσης, όπου αναγνωρισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο Ελληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη υψηλού επιπέδου μοιράζονται γνώσεις, διασυνδέσεις και πόρους με ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις. Οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ευκαιρίες, να συνεργαστούν με κορυφαίες εταιρείες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να εξερευνήσουν νέες αγορές και να αναπτυχθούν.

Σήμερα στις 19:10, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε μία  συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, για τον ρόλο της καινοτομίας στην ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Newsroom Αθήνα 9,84
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα