back to top
17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

17.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

H προσφορά της γυναίκας, πολυσήμαντη και πολυδιάσταση, όπως και οι ρόλοι που καλείται να διαδραματίσει καθημερινά προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, στις ανάγκες της εργασίας και της οικογένειάς της.

Στη σύγχρονη εποχή, η γυναίκα μάχεται, διαπρέπει στην κοινωνική ”σκακιέρα”, βάζει στόχους και κυρίως δεν σταματά να ονειρεύεται.

Ο Αθήνα 9. 84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στον Αθήνα 9.84, στην εκπομπή «Μέρα με θέα» και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, μίλησε η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής ΝΔ: 

«Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες είναι περίπου τα ίδια σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρώτο και βασικό ζήτημα της εργαζόμενης μαμάς είναι η περίφημη ισορροπία ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με τα παιδιά της και στις απαιτήσεις που έχει η δουλειά της.

Η τελευταία έρευνα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τις επιπτώσεις του Covid-19 στην καθημερινότητα και στην εργασία δείχνει ότι σχεδόν μια στις δύο γυναίκες ασχολήθηκε περισσότερο με το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόλις ένας στους πέντε. Στην ίδια έρευνα το 27% των ανδρών υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που ασχολούνται περισσότερο με το διάβασμα των παιδιών ενώ μόνο το 6% των ανδρών ασχολούνται περισσότερο από τις συζύγους τους. Επίσης, το 11% των γυναικών αναφέρουν ότι ασχολούνται εξίσου.

Η πανδημία επιβάρυνε τη γυναίκα και ιδιαίτερα την εργαζόμενη μητέρα με αυτή την περίφημη αμισθί εργασία.

Σε ό,τι αφορά στις ίσες αμοιβές για την ίδια εργασία, οι γυναίκες εμφανίζονται υποαμειβόμενες γιατί σε σχέση με τους άνδρες έχουν περιορισμένη δυνατότητα χρόνου.

Σχετικά με τις καλά αμειβόμενες θέσεις, εκεί οι γυναίκες είμαστε ελάχιστες και επειδή υπάρχουν τα κοινωνικά στερεότυπα που δύσκολα σπάνε και χρειάζεται προσωπική επιμονή και θυσία που πολλές φορές οι γυναίκες δεν μπορούν να την επιβάλουν στον εαυτό τους.

Το κίνημα #MeToo καθυστέρησε να έρθει στην Ελλάδα γιατί υπάρχουν όλα αυτά τα στερεότυπα. Υπάρχει πολύ μεγάλος φόβος και το να βρεθεί μια διακεκριμένη και γενναία γυναίκα να μιλήσει γι αυτό, αποτελεί έναν προσωπικό άθλο. Και αυτό έκανε η κ. Μπεκατώρου. Από εκεί και πέρα το ότι η κυβέρνηση και η πολιτεία αγκάλιασαν αυτή την κίνηση, σημαίνει πάρα πολλά για το μέλλον όλων ημών και κυρίως των παιδιών μας.

Είναι απόλυτο λάθος να πολιτικοποιηθεί αυτή η ιστορία, όπως και το να βλέπουμε τους πολιτικούς αρχηγούς να συγκρούονται στη Βουλή γύρω από αυτό το θέμα. Αυτό αλλάζει το περιεχόμενο. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τη συναίνεση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου για να συζητήσουμε τις παραμέτρους γύρω από τις οποίες θα θωρακίσουμε την κοινωνία μας ώστε αυτές οι περιπτώσεις να ελαχιστοποιηθούν και να είναι άμεσα αποκαλυπτόμενες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα