back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης μετά την πορεία κατά της αστυνομικής βίας. Δεκάδες μολότοφ και αντικείμενα εκτοξεύτηκαν από νεαρά άτομα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ η αύρα εκτόξευσε νερό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 10 συλλήψεις ενώ τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι αστυνομικός

Ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματία αστυνομικό. Νωρίτερα, οι υπόλοιποι της ομάδας ΔΡΑΣΗ είχαν δημιουργήσει φραγμό γύρω του, για να μην τραβηχτούν κοντινές φωτογραφίες.

Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίσθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν διατρέχει κίνδυνο.

επεισόδια - Νέα Σμύρνη


Βίντεο από τα επεισόδια και εικόνες του τραυματισμένου αστυνομικού έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία

 

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Πάυλος Χρηστίδης μετέβησαν στο 401 ΓΣΝΑ για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων αστυνομικών.

επεισόδια - τραυματίας αστυνομικός

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έπειτα από κάλεσμα που έκαναν κάτοικοι της περιοχής, μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε την Κυριακή που δείχνει αστυνομικό να χτυπά άτομο που βρισκόταν στην πλατεία.

Νέα Σμύρνη πονάω κινητοποίηση

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση οι κάτοικοι, στη κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας συμμετείχαν “όλοι οι απλοί πολίτες, οι συλλογικότητες, Σύλλογοι της πόλης, παρατάξεις, κόμματα”.

Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα καλέσματα, όπως αυτό των οπαδών του Πανιωνίου, αλλά και άλλων ομάδων, καθώς επίσης και οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν μεγάλη, ενώ υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

επεισόδια

Ανακοίνωση του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν τη διαδήλωση

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία μολότοφ και ότι συμμετέχουν διαδηλωτές που κρατάνε μπετόβεργες.

Νέα Σμύρνη ΠΑΜΕ κινητοποίηση

Κλειστοί σταθμοί Μετρό

Κλειστοί ήταν από το απόγευμα οι σταθμοί Ακρόπολη, Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος και Άγιος Δημήτριος. Πριν τις 10μμ άνοιξαν ξανά οι σταθμοί του Μετρό και ο σταθμός στην Καλλιθέα.

επεισόδια - Μολότοφ από διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη

Βίκτωρας Αντωνόπουλος, Δημήτρης Πέρρος, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα