back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στ. Καφούνης: Οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται

Διαβάστε επίσης

«Είναι επικίνδυνο και λάθος να ακούγονται ημερομηνίες. Πρέπει να είναι προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο τους κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι οι οποίοι με περίσσια άνεση εκτοξεύουν νούμερα και μετά τα παίρνουν πίσω», δήλωσε ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο με την Κατερίνα Παπαβασιλείου παράλληλα τόνισε ότι «τα ψυχολογικά όρια ξεπεράστηκαν, οι επιχειρηματίες δεν ξέρουν πότε θα ανοίξουν ακούνε διαρκώς παρατάσεις και την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται. Πρέπει να δούμε πως θα κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους όρθιους».

Ο κ. Καφούνης αναφερόμενος στα μέτρα ενίσχυσης αφού εκτίμησε πως δεν επαρκεί το 1 δισ της επιστρεπτέας προκαταβολής 7, επεσήμανε ότι ο νέος αλγόριθμος της επιστρεπτέας 7 θα πρέπει να φτάσει στοχευμένα σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη: «πρέπει να στηριχθούν με βάση την πτώση που έχουν όλη τη χρονιά, όλο το 2020 βάση των αδιάθετων εμπορευμάτων. Επίσης όταν θα επανεκκινήσει η αγορά θα πρέπει τα ενοίκια να είναι χαμηλά, να υπάρχει επιδότηση κάθε επιχείρησης που έχει έναν εργαζόμενο και να μειωθούν οι φόροι», τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα