back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής η τροποποιημένη συμφωνία με την «Ελληνικός Χρυσός»

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και εισάγεται αύριο προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος, το νομοσχέδιο για την κύρωση της επενδυτικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε κατά της συμφωνίας,(σ.σ.το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια),με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προαναγγείλει ότι θα καταθέσει αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.
Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αφού μίλησε για «κατάπτυστη και αποικιοκρατική συμφωνία», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποδέχθηκε ένα έωλο εξώδικο της εταιρείας, που εγείρει βάσιμη απαίτηση κατά του ελληνικού Δημοσίου».

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αφού σημείωσε ότι το εξώδικο είχε αποσταλεί προς το ελληνικό Δημόσιο επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «με τη διαπραγμάτευση που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, πέτυχε να μπει ρήτρα περί μη άσκησης αγωγής κατά του ελληνικού Δημοσίου».

Εν τω μεταξύ, έξι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτο τον τομεάρχη Περιβάλλοντος του κόμματος,Γιώργο Αρβανιτίδη, κατέθεσαν τροπολογία για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών που λαμβάνουν οι ΟΤΑ, από μεταλλευτικές και λατομικές δραστηριότητες.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα