back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Έρχεται φορο-μπόνους για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Διαβάστε επίσης

Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών η υπουργική απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που ψηφίστηκε πριν από 14 μήνες και η οποία προβλέπει την παροχή έκπτωσης φόρου κατά 40% σε ιδιοκτήτες ακινήτων για δαπάνες που θα αφορούν στην επισκευή η την ανακαίνιση ενός κτιρίου με σκοπό την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική του αναβάθμιση κατά την χρονική περίοδο από 1/1/2020-31/12/2022.

Για την παροχή της έκπτωσης φόρου κατά 40% η οποία θα κατανεμηθεί ισόποσα σε 4 χρόνια θα λαμβάνονται υπόψιν για την εφορία μόνον οι δαπάνες που θα αφορούν τις αμοιβές για τις εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου η της κατοικίας εργολάβων,υδραυλικών, ηλεκτρολόγων ,εργατών κ.λ.π και μόνον εφόσον για αυτές εκδοθούν παραστατικά και η πληρωμή τους γίνει μέσω τραπεζών. Στις εκπιπτόμενες δαπάνες δεν θα περιλαμβάνονται τα έξοδα για τις προμήθειες υλικών.

Ως ανώτατο όριο δαπανών που θα εκπίπτουν από την φορολογία εισοδήματος ορίζονται τα 16.000 ευρώ από τα οποία τα 6.400 ευρώ θα είναι η έκπτωση φόρου κατά 40% τα οποία και θα εκπίπτουν του φόρου σε 4 χρόνια δηλαδή 1.600 ευρώ το χρόνο,μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης η ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα