back to top
28.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Ν. Γάτσας, Δήμαρχος Ελασσόνας: Περισσότερες από 50 οικογένειες δεν έχουν βρει ακόμα σταθερή εγκατάσταση μετά τον σεισμό

Διαβάστε επίσης

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι στην Ελασσόνα μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή στις αρχές Μαρτίου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως είπε, περισσότερες από 50 οικογένειες δεν έχουν βρει ακόμα σταθερή εγκατάσταση, διαμένουν σε ξενοδοχεία, ζουν σε σκηνές που έχουν στηθεί στα χωριά, σε τροχόσπιτα ή φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο στεγαστικό τους πρόβλημα, να δημιουργηθούν προσωρινοί οικίσκοι για να διατεθούν στις οικογένειες αυτές.

«Η περιοχή μας είναι αγροτοκτηνοτροφική και οι κάτοικοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις τους, είναι καθημερινός ο αγώνας τους κι εμείς είμαστε κοντά για να τα καταφέρουμε όλοι μαζί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην τεράστια ανταπόκριση και αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο κόσμος τόσο από όλη την Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι στέλνουν αγαθά πρώτης ανάγκης καθώς και χρήματα που συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο του Δήμου και θα αποδοθούν στους σεισμόπληκτους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα