back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Συρροή κρουσμάτων στο Δρομοκαΐτειο

Διαβάστε επίσης

Για ανεξέλεγκτη εστία κορονοϊού στο Γηρoψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Δρομοκαΐτειο, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας ότι, 27 ασθενείς είναι θετικοί στο κορονοϊό εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε Γενικά Νοσοκομεία αναφοράς με σοβαρά συμπτώματα και μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Επιπλέον στο τμήμα εισαγωγών οξέων περιστατικών βρέθηκαν 11 ασθενείς θετικοί και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «πολλοί εκ των νοσηλευόμενων είναι διεγερτικοί και καθηλωμένοι στα κρεβάτια τους και συνυπάρχουν με ασθενείς που πάσχουν από ανοϊκή συνδρομή. Παλεύει πολλές φορές το νοσηλευτικό προσωπικό με τους ασθενείς, με κίνδυνο να κολλήσουν τη νόσο. Δύο ακόμη Νοσηλευτικά τμήματα νοσηλεύουν 33 ασθενείς που οι περισσότεροι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ως ύποπτα κρούσματα χωρίς οξυγόνο.

Το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί πια σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Δεν υπάρχει απόγευμα – νύχτα στο Νοσοκομείο παθολόγος. Δεν υπάρχει Ψυχίατρος στο τμήμα. Δεν διαθέτουμε απόγευμα- νύχτα εργαστήρια. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας. Με μια ποδιά τσιγαρόχαρτο παλεύουν οι λιγοστοί νοσηλευτές (τρεις τη βάρδια), να τα βγάλουν πέρα χωρίς στολές υψηλής προστασίας. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ σε ασθενείς και προσωπικό.

Οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν στα Γενικά Νοσοκομεία. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς. Θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Εισαγγελέα».

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργανώνει την Δευτέρα 22/03/2021 και ώρα 8:30πμ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα