back to top
28.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Αλ. Ευκλείδης: Η GNO TV, η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσφέρει στο κοινό μια μεγάλη ποικιλία από σπουδαίες παραστάσεις

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας, η GNO TV, η νέα διαδικτυακή τηλεόραση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά στο τέλος της περασμένης χρονιάς με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πλέον βρίσκεται στην πλήρη λειτουργία της προσφέροντας διαδικτυακά στο κοινό μια μεγάλη ποικιλία από καινούριες αλλά και παλαιότερες παραγωγές.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Αλέξανδρος Ευκλείδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου, τόνισε ότι η ιδέα της GNO TV ήταν να προσφέρει όχι απλώς την αρχειακή αποτύπωση μιας παράστασης αλλά να δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όσους δε βρίσκονται στην Αθήνα αλλά και στο σύνολο των φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προκειμένου να παρακολουθήσουν σημαντικές παραστάσεις από υψηλού επιπέδου μαγνητοσκοπήσεις με τα πιο σύγχρονα μέσα, σε μια πλατφόρμα η οποία – όπως χαρακτηριστικά είπε – «ήρθε για να μείνει».

Ανέφερε ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Εθνική Λυρική Σκηνή, παρήγαγε αδιάκοπα και συνεχίζει να παράγει νέο υλικό προσφέροντας στο κοινό μέσω αυτής της νέας διαδικτυακής τηλεόρασης μια μεγάλη ποικιλία από καινούριες αλλά και παλαιότερες παραγωγές από παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, οπερέτας, μουσικού θεάτρου και φεστιβάλ από την Εναλλακτική Σκηνή, αλλά και παλιότερες παραγωγές της ΕΛΣ και νέα διαδικτυακά φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικές παραγωγές.

Μεταξύ άλλων το φιλοθεάμων κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την όπερα ”Μαντάμα Μπατερφλάι” του Ιταλού συνθέτη Τζάκομο Πουτσίνι ή τον ”Ντον Τζοβάννι” του Μότσαρτ, την πρώτη από τις διεθνείς συμπαραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ένα από τα σπουδαιότερα ορόσημα του οπερατικού ρεπερτορίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Ευκλείδης, «υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από διαδικτυακές παραγωγές που είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό πακέτο που τώρα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά. Κάποιες από αυτές τις παραγωγές είναι με εισιτήριο και κάποιες με δωρεάν πρόσβαση μόνο με εγγραφή στη GNO TV».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται οι τελευταίες πρόβες της αναβίωσης των “Γάμων του Φίγκαρο” που ανεβαίνει με νέο καστ και θα μαγνητοσκοπηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να παρουσιαστεί στο κοινό .

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί η όπερα ”Δέσπω” του Παύλου Καρρέρ μαζί με χορογραφημένους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα».

*Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται από τα www.nationalopera.gr, www.ticketservices.gr,tickets.public.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα