back to top
26.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

26.2 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Κώστας Μπακογιάννης: “Ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα προβλήματά του και όχι για το πως εκλεγόμαστε”

Διαβάστε επίσης

Να μιλήσουμε για το αύριο και όχι το χθες ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επίθεση που έκαναν για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην Αυτοδιοίκηση βάσει του οποίου καταργείται η απλή αναλογική και οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα είναι αυτοί που θα λαμβάνουν ποσοστό 43%.

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μπακογιάννης αφού τόνισε ότι η Αυτοδιοίκηση τα έτη 2017 και 2018 παγιδεύτηκε στο να συζητά την απλή αναλογική και όχι τα πραγματικά της προβλήματα καταλήγοντας “λες και τον κόσμο τον ενδιαφέρει το πως εμείς θα εκλεγούμε και όχι πως θα λύσουμε τα προβλήματά του με πραγματικές λύσεις “. Στην συνέχεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για το αύριο και όχι το χθες και να προτείνουμε για μια αυτοδιοίκηση όπως την θέλουμε ανεξάρτητη, αυτόνομη που να σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες.

Λύση στο πρόβλημα του Αγίου Παύλου

Συνάντηση με το Σύλλογο των κατοίκων του Αγίου Παύλου σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί μετά την πρόθεση του ΟΚΑΝΑ να δημιουργήσει στην περιοχή τους μονάδα στήριξης χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης με τους ανθρώπους του Συλλόγου του Αγίου Παύλου έχει άριστη συνεργασία και επικοινωνία επισημαίνοντας ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθεί μαζί τους για την εξεύρεση λύσης του προβλήματος.

Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι μέσα στο προεκλογικό του πρόγραμμα αναφέρονται δράσεις για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και τόνισε ότι δυστυχώς ποτέ δεν υπήρξε συγκεκριμένο πρόγραμμα καταπολέμησης τους ούτε σε κεντρικό επίπεδο ούτε για την Αθήνα. Ωστόσο είπε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού του προβλέπει λύσεις για το πρόγραμμα όπως οι κινητές μονάδες ελεγχόμενης χρήσης και οι ομάδες street work. Τέλος ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε την καλή δουλειά που προσφέρει το κέντρο φιλοξενίας “Ιονίς” όπου πολλοί εξαρτημένοι άνθρωποι έχουν βρει εκεί καταφύγιο αντί να βρίσκονται στους δρόμους ενώ αρκετοί άλλοι έχουν μπει σε προγράμματα απεξάρτησης και εύρεσης εργασίας.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα