back to top
29.9 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

29.9 C
Athens
Τρίτη, 6 Αυγούστου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Mέτρα στήριξης και τον Απρίλιο, αλλά στοχευμένα

Διαβάστε επίσης

«Ο λογαριασμός μάς δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν και με πεπερασμένους πόρους. Το σημαντικό είναι να επανέλθουμε, να επιστρέψει η οικονομία στην ανάκαμψη, αυτό είναι το “κλειδί”», είπε στον ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα μέτρα στήριξης.

Για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θόδωρος Σκυλακάκης είπε «το πότε θα ανοίξει και ποια θα είναι η ροή του Τουρισμού δεν το ξέρουμε. Τα μέτρα σχεδιάζονται κάθε φορά με βάση όσα γνωρίζουμε. Υπάρχουν η επιδότηση παγίων δαπανών, το πρόγραμμα “Γέφυρα ΙΙ” και υπάρχει και ένα στοχευμένο πρόγραμμα που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημερες».

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «θα υπάρξουν και τον Απρίλιο οι αναστολές συμβάσεων, όμως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις στις οποίες θα εμφανιστούν, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και με την μείωση ενοικίων», σημειώνοντας ότι «όσο συνεχίζεται το πλήγμα, συνεχίζεται η στήριξη, αλλά με πεπερασμένους πόρους και με στοχευμένα μέτρα».

«Το “κλειδί” είναι να έχουμε την δυνατότητα να δανειζόμαστε. Αυτό είναι εφικτό γιατί είμαστε προσεκτικοί και διότι υπάρχει και η κάλυψη της Ευρώπης. Όσο υπάρχει η κρίση, δεν θα αφήσουμε να την πανδημία να αφήσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία», επεσήμανε ο Αν. Υπ. Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές για την πορεία της οικονομίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «υπάρχει ο σχεδιασμός των μέτρων επανεκκίνησης, ο συνδυασμός της αναβαλλόμενης κατανάλωσης – δεδομένου και ότι οι άνθρωποι αύξησαν τις καταθέσεις τους τον Φεβρουάριο, και έτσι έχουμε αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει αυξημένη κατανάλωση τους επόμενους μήνες – και μαζί είναι και οι επενδύσεις που θα έρθουν από τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα