back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

SURE: 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον στήριξη για την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον 2.5 δισ. ευρώ αναμένεται να αντλήσει η Ελλάδα από την ΕΕ μέσα από το πρόγραμμα SURE, φτάνοντας συνολικά τα 5.2 δισ. ευρώ.

Η Επιτροπή πρότεινε στο Συμβούλιο να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδοτική συνδρομή ύψους 3,7 δισ. ευρώ σε έξι κράτη μέλη για την προστασία των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19. Οι προτάσεις ακολουθούν επίσημα αιτήματα για τα οποία υποβλήθηκαν πέραν της Ελλάδας από το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Λιθουανία και τη Μάλτα.

«Λιγότερο από δύο μήνες», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, στην ανακοίνωση του, «μετά το αίτημα που υπέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διάθεση πρόσθετων – αδιάθετων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – πόρων από το Πρόγραμμα SURE, η Επιτροπή εισηγήθηκε σήμερα τη διάθεση επιπλέον ποσού, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, για τη χώρα μας.

Έτσι, μαζί με τα 2,7 δισ. ευρώ που έχουν ήδη εκταμιευθεί προς την Ελλάδα από το Πρόγραμμα, η συνολική ενίσχυση, με σκοπό τη στήριξη της απασχόλησης, θα ανέλθει στα 5,2 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα του Προγράμματος αποτελούν δάνειο, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού, και καλύπτουν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχιακά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Η Κυβέρνηση λειτουργεί, και θα συνεχίσει να λειτουργεί, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας, αξιοποιώντας στο βέλτιστο βαθμό τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και η κοινωνία και η οικονομία να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατό».

Γιάννης Παπαγεωργίου, Θάνος Πασχάλης

  • Ετικέτες
  • SURE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα