back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Σε διαβούλευση τον Μάιο ο νέος κανονισμός καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ο νέος κανονισμός καθαριότητας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων προβλέπει πρόστιμα για όλους όσους συνεχίζουν να καταπατούν το δικαίωμα των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, να την απολαμβάνουν καθαρή.

Ένα από τα βασικά «κομμάτια» του νέου κανονισμού καθαριότητας προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα κατά του ανεξέλεγκτου γκράφιτι.

Συγκεκριμένα, ο νέος κανονισμός καθαριότητας, προβλέπει αυστηρά πρόστιμα κατά του γκράφιτι σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, αγάλματα, δημόσια και δημοτικά κτίρια, στον αστικό εξοπλισμό αλλά και κατά της αφισορύπανσης και των διαφημιστικών αυτοκόλλητων στους τοίχους και τις κολόνες της Αθήνας.

Για όλα τα θέματα του νέου κανονισμού καθαριότητας θα προηγηθεί διαβούλευση με την Αντιπολίτευση, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έναρξη της διαβούλευσης προσδιορίζεται χρονικά περί τα τέλη Μαΐου και μέσα από τον διάλογο και την συλλογική συμφωνία θα προσδιοριστεί και το ύψος των προστίμων.

Επίσης, μέσα στο πλαίσιο του νέου κανονισμού καθαρισμού, ειδικά στο κομμάτι που αφορά το γκράφιτι, υπάρχει σκέψη για την παραχώρηση μιας έκτασης για τους καλλιτέχνες, με στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού γκράφιτι σε συγκεκριμένο χώρο.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα