back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Νομοθετική πρωτοβουλία για τη ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων αναλαμβάνει σήμερα η κυβέρνηση, προτείνοντας την κατάργηση προϋπόθεσης παραμονής δύο ετών στην Ελλάδα κατά την τελευταία 35ετία και την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος. “Με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει με 200 ψήφους. Καλούμε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την κατάργηση των περιορισμών”, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Το μέτρο των self-test “θα επεκταθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδος, στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και σε εκείνους που μεταφέρουν φαγητό”, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά την πρωινή σύσκεψη για τον COVID-19. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένο το ξεκίνημα των self-test στα σχολεία, καθώς, όπως είπε, εντοπίστηκαν 613 μαθητές και καθηγητές, ως επί το πλείστον ασυμπτωματικοί, οι οποίοι έμειναν σήμερα στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

“Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία στις ίδιες ακριβώς συνθήκες που βρίσκονταν όταν τα έκλεισε τις προηγούμενες φορές”, δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στα self tests, σημείωσε ότι αυτά “μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως επικουρικό και όχι ως κύριο μέσο για την ιχνηλάτηση της πανδημίας”. Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, έχει, στο μεταξύ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, εμβολιασμούς των καθηγητών, αλλά και την άμεση οργάνωση της αραίωσης των τμημάτων έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά από τον Σεπτέμβριο, ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μέσω της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα ζήτησε την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και τη μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια φέτος.

Εξαιρετικό εργαλείο χαρακτήρισε τα τεστ κορονοϊού και τα self tests, μέσω του Αθήνα 984, ο Κωνσταντίνος Νταλούκας, παιδίατρος και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτών Παιδιάτρων. Απηύθυνε έκκληση στους γονείς να κάνουν τα ατομικά τεστ στα παιδιά τους, ώστε να τα στείλουν σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Πάντως, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί και αυτά έχουν αδυναμίες.

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων, των κέντρων αισθητικής, αλλά και των εμπορικών κέντρων την μεθεπόμενη εβδομάδα και εφόσον επιβεβαιωθεί πτωτική τάση των κρουσμάτων, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1. Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην σύσκεψη της Παρασκευής, αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης εκτιμά ότι μέχρι το Πάσχα οι αγορές θα συνεχιστούν με click away και click inside.

“Οι επιχειρήσεις εστίασης θα μπορέσουν να ανοίξουν μετά το Πάσχα, με τη βοήθεια του καιρού, τα self tests και τον εμβολιασμό”, ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης.

Ανοιχτά από σήμερα και τα καταστήματα του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, πλην της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, με τους ιδιοκτήτες τους, πάντως, να “μετρούν τις πληγές τους”.

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των πολιτών με σχεδόν 1,5 εκ. να έχει κάνει έστω την πρώτη δόση. Αν τηρηθούν οι παραδόσεις του 2ου τριμήνου, στις αρχές Ιουνίου θα έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται οι υγιείς 40άρηδες δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δωρεάν rapid test πραγματοποιεί έως τις 3:00 μμ ο ΕΟΔΥ σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι, στον Δήμο Γαλατσίου και σε άλλες περιοχές. Αναλυτικά τα σημεία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, στο www.athina984.gr.

Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση, στο Βαθύ Σάμου. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Επαναφορά του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης από σήμερα στην Αθήνα. Ισχύει στις θέσεις επισκεπτών τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο έως τις 4 το απόγευμα. Στις θέσεις των κατοίκων και στις ειδικές θέσεις το μέτρο ισχύει όλο το 24ωρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 20 βαθμοί Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα