back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Covid-19 – Ταϊλάνδη: Σε 965 τα νέα κρούσματα το περασμένο 24ωρο

Διαβάστε επίσης

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο 965 νέα κρούσματα του κορονοϊού, έπειτα από αριθμούς ρεκόρ τις δύο προηγούμενες ημέρες, καθώς αρχίζει ο εορτασμός της Σονγκράν, της γιορτής του νέου έτους στη χώρα, εν μέσω ενός τρίτου κύματος της επιδημίας της COVID-19.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει για δεύτερο χρόνο φέτος τις εκδηλώσεις για την γιορτή αυτή, κυρίως τα μπουγελώματα που γίνονται στους δρόμους κατά τη διάρκεια της Σονγκράν, και έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφύγει τα μη απαραίτητα ταξίδια και να περιορίσει τις συγκεντρώσεις ώστε να βοηθήσει στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Από τα νέα κρούσματα, τα 956 ήταν εγχώριας μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων 194 στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, που είναι το επίκεντρο του νέου ξεσπάσματος του ιού που έχει εξαπλωθεί στα περισσότερα μέρη της χώρας.

“Αν μειώσουμε τη δραστηριότητα (…) αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν τα ημερήσια κρούσματα σε 500-600”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Ελέγχου Νόσων Οπάς Καρνκαουίνπονγκ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αν περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν από το σπίτι, αυτό θα μειώσει τον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων σε λιγότερα από 400, πρόσθεσε.

Με το νέο ξέσπασμα του ιού στη χώρα, το οποίο προέκυψε στις αρχές αυτού του μήνα, τα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης αυξήθηκαν κατά 5.597, συμπεριλαμβανομένων 1.625 στην Μπανγκόκ, και με αυτά ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 34.575 από πέρυσι που ξέσπασε η πανδημία. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα από την COVID-19 ανέρχεται σε 97.

Η Ταϊλάνδη μπορεί να χάσει περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια μπατ (περίπου 3,46 δισεκατ. ευρώ) σε τουριστικό εισόδημα το πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω του νέου ξεσπάσματος της επιδημίας και ενός δεύτερου κύματος του ιού στα τέλη του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Κάσικορν.

Την περασμένη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας μπορεί να είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψή της για 3% φέτος.

Τα νυχτερινά κέντρα, όπως οι παμπ και τα μπαρ καραόκε, στην Μπανγκόκ και 40 επαρχίες θα είναι κλειστά ως τις 23 Απριλίου.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να μειώσει τα ποσοστά των λοιμώξεων κατά σχεδόν ένα τρίτο τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με υγειονομικό αξιωματούχο, ο οποίος προειδοποίησε ότι διαφορετικά βάσει χειρότερου σεναρίου τα κρούσματα θα μπορούσαν υποθετικά να ξεπεράσουν τα 28.000 την ημέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εγκαταστήσουν 10.000 κλίνες σε νοσοκομεία εκστρατείας στην Μπανγκόκ μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από ορισμένα νοσοκομεία ότι σταμάτησαν τις διαγνωστικές εξετάσεις λόγω έλλειψης τεστ ή χωρητικότητας σε κλίνες.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα