back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την επιστολική ψήφο

Διαβάστε επίσης

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η σύγκρουση του προεδρείου της Βουλής με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που διεξάγονται οι ονομαστικές ψηφοφορίες την περίοδο της πανδημίας.

Απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες σε περίπτωση που αυτές συνεχίσουν να διεξάγονται μέσω επιστολικής ψήφου, ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε επισφαλή την διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών μέσω τηλεδιάσκεψης και με την χρήση τεχνολογιών. Υπογράμμισε δε ότι η μέθοδος της επιστολικής δεν νοθεύει την έκφραση γνώμης, είναι σύννομη με τον κανονισμό και πως μπορεί να είναι η πεπατημένη αλλά εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα στις δύσκολες συνθήκες.

Ο κ Τασούλας επικαλούμενος τις δυσκολίες της τηλε-ψηφοφορίας έφερε ως παράδειγμα το σπίτι του στην Κηφισιά, οπού η ταχύτητα του ίντερντετ είναι μόλις 30mb, καλώντας τους βουλευτές να σκεφθούν τι μπορεί να γίνει σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. «Ένας στους 300 να μην μπορέσει να ψηφίσει πάσχει το σύνολο της ψηφοφορίας» εξήγησε ο ΠτΒ.

Για απαράδεκτη μεθόδευση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιαννης Ραγκούσης, επικαλούμενος και την συζήτηση προανακριτικής επιτροπής για το Νίκο Παππά, στην ψηφοφορία της οποίας 142 συμμετείχαν με επιστολική ψήφο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα