back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να ετοιμάσουν την αυριανή τους εισήγηση προς την Κυβέρνηση για το αν και ποια μέτρα μπορούν από την επόμενη εβδομάδα να αρθούν ή να χαλαρώσουν. Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και η λειτουργία πολυκαταστημάτων καθώς και το άνοιγμα άλλων κλάδων της αγοράς, όπως κέντρων αισθητικής αλλά και η λειτουργία φροντιστηρίων ιδίως για την τρίτη Λυκείου. Ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών δεν αφήνει μεγάλη αισιοδοξία ακόμη αν και τα λύματα στην περιοχή της Αττικής δείχνουν τάση ύφεσης.

Εξαιρετικά πρόωρη η συζήτηση για το Πάσχα, επανέλαβε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Χαρακτήρισε υπερόπλο το σελφ τεστ, που φέρνει, όπως είπε, αισιοδοξία, ενώ τόνισε πως έχουμε αφήσει πίσω μας τη μεγάλη κορύφωση της επιδημίας.

Δεν υπάρχει εισήγηση στην επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των λοιπών βαθμίδων στα σχολεία ακόμα, «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Η κυβέρνηση μεταφέρει τώρα τις ευθύνες αποκλειστικά στους πολίτες λεγοντας τους πάρτε τα self-tests και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Παραιτείται από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει την υγεία των πολιτών και την κοινωνική ζωή αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού και φοιτητές της Ιατρικής, που έχουν ολοκληρώσει το τρίτο έτος των σπουδών τους και έχουν περάσει 24 υποχρεωτικά μαθήματα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Την εποπτεία των φοιτητών, θα έχει ο ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα σήμερα φτάνουν στη χώρα μας οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson με άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως προγραμματιζόταν, μετά την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών σοβαρών θρομβώσεων, που χθες οδήγησαν τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές στην αναστολή της χρήσης του εμβολίου.

Η Ε.Ε. δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια με Astrazeneca και Johnson & Johnson γράφει η Ιταλική εφημερίδα La Stampa. Όπως αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με ηγέτες πολλών χωρών αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια ιογενούς φορέα, τα οποία ισχύουν για το τρέχον έτος, δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Η Johnson & Johnson από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει προληπτικά τις παραδόσεις της στην ΕΕ, προκαλώντας ωστόσο την αντίδραση της Κομισιόν, που ζητεί διευκρινίσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Εύθραυστη αγορά εργασίας, με υψηλό κίνδυνο ανεργίας, φτώχειας και όξυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, καταγράφει μελέτη των επιστημονικών συνεργατών της ΓΣΕΕ, για την επομένη της υγειονομικής κρίσης.

Η Ελλάδα, καταγράφει την 5η χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη ως προς την μείωση των ωρών εργασίας. Παράλληλα, κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αναστολής εργασίας και από τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών σε κίνδυνο φτώχειας.

Επισφαλή χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας την διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών μέσω τηλεδιάσκεψης και με την χρήση τεχνολογιών απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες σε περίπτωση που αυτές συνεχίσουν να διεξάγονται μέσω επιστολικής ψήφου.

Για απαράδεκτη μεθόδευση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιαννης Ραγκούσης.

Για την άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών Ελλάδας και Λιβύης για την Οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών υπό την ευθύνη των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις στην Αττική. 21ένας βαθμοί αυτή την ωρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα