back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ήρθη η ασυλία του Σ. Αραχωβίτη για την υπόθεση Folli Follie – Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Με 183 ψήφους υπέρ έναντι 23 κατά σε σύνολο 202 βουλευτών, ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, με αφορμή δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την υπόθεση Folli Follie.

Παρότι τα κόμματα συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ενδείξεις, ώστε να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, επικαλέστηκαν τον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο η Βουλή δεν μπορεί να μπει στην ουσία των γεγονότων, ενώ επανέφεραν αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνεται ένα πρώτο φιλτράρισμα των υποθέσεων, πριν αυτές έρθουν ως δικογραφίες στη Βουλή.

«Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα συμβάλλει μόνο στην διαιώνιση μιας αρρωστημένης ατμόσφαιρας» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης και αναφέρθηκε σε ένα email ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου ασφαλείας της εταιρείας που επικαλείται ότι ο βουλευτής στηρίζει τον όμιλο, θέλοντας, όπως είπε, να πουλήσει εκδούλευση στα αφεντικά του.

«Με σαθρό υπόβαθρο και με την απουσία οποιασδήποτε ένδειξης αποφασίστηκε, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση της Folie Folie», σχολιάζουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρονται δε στην ομιλία του κ. Αραχωβίτη στην Ολομέλεια που επεσήμανε πως «ένα email ενός υπαλλήλου που επικαλείται ότι στηρίζω τον Όμιλο είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να βασιστεί μια τόσο σοβαρή κατηγορία εναντίον μου;», καταγγέλλοντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα