back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Γ. Τούντας για τον κίνδυνο από τα εμβόλια AstraZeneca και J&J: 10 φορές πιο πιθανό να σκοτωθούμε από τροχαίο μέσα σε ένα χρόνο

Διαβάστε επίσης

Υπέρ του εμβολιασμού με AstraZeneca και Johnson & Johnson τάχθηκε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο κίνδυνος από τον εμβολιασμό με AstraZeneca και Johnson & Johnson, είναι 10 φορές μικρότερος από τον κίνδυνο να σκοτωθούμε από τροχαίο μέσα σε ένα χρόνο.

«Τα περιστατικά που καταγράφηκαν παγκοσμίως μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca και Johnson & Johnson, είναι σπάνια. Τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι απείρως περισσότερα κι από την άλλη έχουμε σπάνιες παρενέργειες που αντιμετωπίζονται θεραπευτικά. Ζυγίζουμε λοιπόν τα πράγματα και καταλήγουμε στην απόφαση να εμβολιαστούμε» συνέχισε ο κ. Τούντας, τονίζοντας ότι Self test και εμβόλια πρέπει να κάνουμε τρέχοντας καθώς δεν υπάρχει περιθώριο και λόγος για καμία καθυστέρηση.
«Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και τα εμβόλια που έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, έχουν παρενέργειες. Αυτά όλα μας έχουν πάει πίσω στον εμβολιασμό που είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Τούντα αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στην κορύφωση, αλλά έχουμε ενθαρρυντικά δεδομένα με σταθεροποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων. «Εάν δεν υπάρξουν νέες εστίες ανάφλεξης, κανονικά τις επόμενες μέρες, θα βελτιώνονται τα δεδομένα και θα μπούμε στην κατηφόρα του επιδημικού κύματος, το οποίο- εκτιμώ ότι- θα σβήσει μέσα στον Ιούνιο κι αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε τη συλλογική ανοσία γύρω στον Αύγουστο» υπογράμμισε.

Ωστόσο, εμφανίστηκε κατηγορηματικός για το Πάσχα. «Φοβάμαι με όσα ακούω. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, καλύτερα να αφήσουμε το Πάσχα στο χωριό για του χρόνου. Αν σε 10 μέρες βελτιωθούν τα δεδομένα, μακάρι να μας δοθεί η δυνατότητα να ανάψουμε το πράσινο φως» τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα