back to top
28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Το 5G ψηφιακό Μουσείο της Μύρτιδος 

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε το ψηφιακό Μουσείο της Μύρτιδος, της μικρής Αθηναίας, που έφυγε από τη ζωή 11 χρονών στον μεγάλο λοιμό της Αθήνας, το 430 π.Χ, ανακαλύφθηκε το 1994-1995 κατά την διάρκεια των εργασιών για το μετρό της Αθήνας στον Κεραμεικό, σε ομαδικό τάφο και «αναστήθηκε» το 2010, μετά την ανάπλαση του κρανίου και του προσώπου της από τον καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη.

Το ψηφιακό Μουσείο, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία 5G, θα παρουσιάσει ο Jean Francois Reveillard, ειδικός Πολυμέσων και Εφαρμογών Μεικτής Πραγματικότητας την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, στις 17.00, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

«Η ιδέα ενός ψηφιακού Μουσείου της Μύρτιδος προέκυψε μετά την επιτυχία, σε διεθνές επίπεδο, του animation της Μύρτιδος κατά του Covid 19, και με δεδομένο τις εξελίξεις, που φέρνει η πανδημία. Ένα ψηφιακό Μουσείο είναι προσβάσιμο σε θεατές από όλον τον κόσμο», αναφέρει στον Αθήνα 9.84,  ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Παπαγρηγοράκης. «Το Ψηφιακό Μουσείο επιχειρεί να αναδείξει το μοναδικό ερευνητικό έργο γύρω από τη Μύρτιδα αλλά και τις μοναδικές ευκαιρίες που δίνει η σύγχρονη τεχνολογία.  Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Η εικονική και η μεικτή πραγματικότητα, αλλά και το νέο δίκτυο 5G με τις εντυπωσιακές ταχύτητες συνδέονται αρμονικά στη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου της Μύρτιδος».

Οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών θα έχουν μία πρώτη ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ψηφιακό Μουσείο λίγο πριν ανοίξει τις «πύλες» του για το διαδικτυακό κοινό. Η παρακολούθηση της παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης, στο μάθημα της Μουσειολογίας, του καθηγητή Μιχάλη Δουλγερίδη, είναι ανοιχτή στο κοινό στο link www.youtube.com/user/ellinogermaniki. Επίσης θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση από τα Γαλλικά στα Ελληνικά.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος 5G TOURS

Τα επόμενα βήματα της Μύρτιδος

«Ετοιμάζουμε, επίσης. την μετεξέλιξη αυτής της πρώτης φάσης, να συνδεθεί το Ψηφιακό Μουσείο με τον παιδότοπο της Μύρτιδος, τη γκαλερί της, την βιβλιοθήκη και γλυπτοθήκη της. Επίσης μέσω της τεχνολογίας 5G το ολόγραμμα της Μύρτιδος θα καλωσορίζει τους ταξιδιώτες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στην αίθουσα των αφίξεων Θα δίνει στους επισκέπτες πληροφορίες και προτάσεις για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της χώρας μας σε πολλές γλώσσες. Η συνεργασία της Μύρτιδος με το σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, δίνει συνεχώς την ευκαιρία για τη δημιουργία νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα οποία θα έχουν παρουσίαση και εφαρμογή στο Ψηφιακό Μουσείο της Μύρτιδος», επισημαίνει ο κ. Παπαγρηγοράκης.

«Παράλληλα είμαστε ακόμα σε αναζήτηση στέγης για την βιβλιοθήκη και γλυπτοθήκη της Μύρτιδος» συνεχίζει ο κ. Παπαγρηγοράκης. «Θα επιχειρήσουμε να βρεθεί ένας χώρος σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και τα κτίρια που διαθέτει. Να τονίσω πως πολλοί καλλιτέχνες είναι διατεθειμένοι να διοργανώσουν εκδηλώσεις εμπνευσμένοι από την Μύρτιδα και το μήνυμα της, Το θεατρικό έργο για την Μύρτιδα της θεατρολόγου Αννας Μαυρολέων και της καθηγήτριας  Αρχαίου Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Μαρίας Μικεδάκη, θα παρουσιαστεί ελπίζουμε όταν αρθούν οι  περιορισμοί, το καλοκαίρι, σε ένα αρχαίο θέατρο. Η σπουδαία  σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ η οποία έδωσε τον νέο φωτισμό της  Ακρόπολης μας έκανε δωρεά τον φωτισμό της Επιτύμβιας γλυπτής στήλης, που δημιούργησε ο γλύπτης Γιώργος Σταματόπουλος. Ενα καταπληκτικό έργο, που προετοιμάζουμε την παρουσιάση του».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

  • Ετικέτες
  • 5G
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα