back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε το οικογενειακό μαυσωλείο

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη, το μαυσωλείο του παππού του, του Κιμ Ιλ Σουνγκ, τιμώντας την επέτειο της γέννησης του ιδρυτή του κράτους, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ και η σύζυγος του Ρι Σολ Τζου παρακολούθησαν επίσης μία παράσταση χορού και απαγγελία στο μαυσωλείο Καμσουσάν Παλάτι του Ήλιου, όπου έχουν ταφεί ο παππούς και ο πατέρας του, τιμώντας επίσης την εθνική επέτειο της Βόρειας Κορέας, μετέδωσε σήμερα το KCNA.

«Όταν ολοκληρώθηκε η παράσταση, το ακροατήριο αποθέωσε τον Γενικό Γραμματέα», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Κιμ δεν είχε εμφανιστεί στην επέτειο της προηγούμενης χρονιάς, προκαλώντας εικασίες για την κατάσταση της υγείας του, ενώ ακολούθησε μία σειρά ανεπιβεβαίωτων αναφορών σχετικά με την κατάστασή του, αλλά και το πού βρίσκονταν ο ίδιος. Μεταξύ των όσων είχαν ακουστεί υπήρξαν και φήμες ότι η υγεία του Κιμ βρίσκονταν σε σοβαρό κίνδυνο, μετά από μια εγχείρηση.

Τη φετινή χρονιά, ο Κιμ πήγε στο αναφερόμενο μαυσωλείο συνοδευόμενος από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης και της αδερφής του Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με το KCNA.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από ανησυχίες για την εξάπλωση του κορονοϊού, εξαλείφοντας τις ελπίδες της Νότιας Κορέας ότι οι αγώνες, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αναζωογόνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι δεν είχε περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα