back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα κορονοπάρτι στις πλατείες

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες καταγγελίες πολιτών για τα κορονοπάρτι στις πλατείες φθάνουν το τελευταίο διάστημα στα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν καταγγελίες για τη διοργάνωση κορονοπάρτι από επιχειρηματίες της εστίασης που επιχειρούν, με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να «ανοίξει» τον συγκεκριμένο χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, μερίδα της Δημοτικής Αντιπολίτευσης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης και επέκρινε την στάση της αστυνομίας.

«Έστησαν μικροφωνική και η αστυνομία δεν το ήξερε;»: Ν. Ηλιόπουλος-Ανοιχτή Πόλη

«Για άλλο ένα σαββατοκύριακο γίναμε μάρτυρες της κατάστασης με τις πλατείες στην Αθήνα.

Είναι αυτονόητη η αλλαγή μιας στρατηγικής που μετά από έξι μήνες βλέπουμε τα σημερινά αδιέξοδα. Με πρωτόκολλα , με μέτρα να ανοίξει σταδιακά η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους.

Δεν θεωρούμε ότι τα δύο όρια της αστυνομία τα οποία πρέπει να βλέπουμε σε αυτή τη χώρα είναι μια αστυνομία που πηγαίνει στη Ν.Σμύρνη και ανοίγει κεφάλια χωρίς λόγο ή μια αστυνομία που δεν ενδιαφέρεται όταν μία ολόκληρη γειτονιά αδυνατεί να κοιμηθεί. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι κατάφεραν να στήσουν μικροφορωνική και εξέδρα και το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης δεν το ήξερε. Το ερώτημά μας είναι τι ήξερε η Δημοτική Αστυνομία ποια ήταν η επικοινωνία με το Α.Τ. Θήρας και τι απάντηση πήρε.

Διότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρήσουν ότι υπάρχουν από πίσω άλλα συμφέροντα, τα οποία σχετίζονται με το πώς η εστίαση κανιβαλίζει τις υπόλοιπες χρήσεις, δεν σέβεται την κατοικία και τα αυτονόητα δικαιώματα ενός κατοίκου σε αυτή την πόλη».

«Φταίει η διγλωσσία της κυβέρνησης»: Π. Γερουλάνος, Αθήνα Είσαι Εσύ

Το θέμα του λοκ ντάουν εχει ξεχαρβαλωθεί τελείως και οφείλεται σε μία διγλωσσία της κυβέρνησης. Βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά σε μία σειρά από θέματα που πλήττουν ειδικά την πόλη της Αθήνας. Υπάρχει απίστευτη έλλειψη λογικής. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι το καλό για την υγεία του είναι το λιγότερο δυνατό.

Οι εικόνες που ζούμε έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης: Ν. Σοφιανός-Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Οι εικόνες τις οποίες ζούμε έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης σας αλλά και της δικής σας. Ή οι πλατείες θα είναι αποκλεισμένες ή θα αφήνονται στη διάθεση του καθενός να κάνει ό,τι θέλει και να γίνονται αυτά τα σκηνικά.

Ευθύνονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση: Γ. Καραμπελιάς Αθήνα για την Ελλάδα

Υπάρχει καταγγελία 62 κατοίκων για διακίνηση ναρκωτικών οργανωμένη. Μιλά για σημεία και τέρατα, για τα οποία κυβέρνηση και δήμο δεν παρεμβαίνουν διότι θα προκαλέσουν μεγαλύτερα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Δυο μήνες στην πλατεία Γεωργίου αφέθηκαν να γιγαντωθούν ενώ μπορούσαν να την ελέγξουν κι έχουν πάρει διαστάσεις τέτοιες που οι κάτοικοι δεν μπορούν πια να ζήσουν.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι σημαντική αλλά ακόμη μεγαλύτερη έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν έχουν βγάλει μία κουβέντα «προσέχετε».

Έχουμε επώνυμες καταγγελίες για διοργανωτές των κορονοπάρτι, Γ. Βουλγαράκης, Αθήνα και πάλι Αθήνα

Αυτό που ζούμε είναι μία εξίσωση πολυπαραγοντική. Είναι πολύς ο χρόνος.
Είναι τα αντικρουόμενα μηνύματα των ειδικών. Είναι ειδικοί για τη νόσο. Το πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα στη κοινωνία αφορούν άλλους επιστήμονες όπως κοινωνιολόγους. Είναι επίσης η ατομική ευθύνη. Είναι στη δική μας ευθύνη να μην πάμε στον Επιτάφιο ή στην πλατεία.

Έχουμε επώνυμες καταγγελίες ότι άνθρωποι της εστίασης συμμετείχαν στην οργάνωση των κορονοπάρτι, θέλοντας να πιέσουν να ανοίξουν την εστίαση δημιουργούν τα κορονοπάρτι.

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα