back to top
31.2 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Ενοίκια Μαρτίου: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις Δηλώσεις Covid Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

Διορία έως τις 14 Μαΐου έχουν οι 269.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν προκαταβολικά την αποζημίωση για τα “κουρεμένα”η απολεσθέντα ενοίκια του Μαρτίου μαζί με αυτά του Φεβρουαρίου ώστε να υποβάλουν τη σχετική δήλωση COVID Μαρτίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που άνοιξε σήμερα.

Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση

  •  ο δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης για το μήνα Μάρτιο εκμισθωτής ή υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε προκαταβολικά την αποζημίωση μειωμένου η απολεσθέντος ενοικίου για τον μήνα Μάρτιο , υποχρεούται να υποβάλλει «Δήλωση Covid» μέχρι τις 14 Μαΐου 2021.
  • Σε περιπτώσεις που δεν υποβληθεί «Δήλωση Covid» εντός της προθεσμίας, το ποσό της αποζημίωσης που εισπράχθηκε καθίσταται απαιτητό από το δημόσιο και ξεκινά η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος, εφόσον διαπιστωθεί ότι εισπράχθηκε επιπλέον ποσό ενοικίου από αυτό του Φεβρουαρίου η εισπράχθηκε ενοίκιο για κλειστές επιχειρήσεις που δεν επιτρέπετο..

Δηλαδή αν κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτου εισέπραξε τον Μάρτιο ολόκληρο το ενοίκιο ή μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με το Φεβρουάριο, θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά που τυχόν προκύπτει από το ποσό που εισέπραξε ως αποζημίωση για το Μάρτιο.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα