back to top
31.1 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.1 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Επιστροφή στην κανονικότητα στις 5 Μαΐου; – Σενάρια για την επόμενη ημέρα

Διαβάστε επίσης

Tην πλήρη απελευθέρωση του λιανεμπορίου και τη λειτουργία της αγοράς χωρίς περιορισμούς στις αγορές και τις μετακινήσεις επεξεργάζεται η κυβέρνηση από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά την έναρξη της εστίασης από τη Δευτέρα, ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για την κατάργηση του click away και click inside στο λιανεμπόριο καθώς επίσης και της αποστολής SMS.

Ήδη για την εστίαση, η πολιτική ηγεσία του Ανάπτυξης σημειώνει πως για επίσκεψη σε καφέ και εστιατόρια δεν χρειάζεται η αποστολή sms ενώ με δηλώσεις τόσο ο αρμόδιος υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματείας Καταναλωτή αφήνουν παράθυρο για επέκταση της κυκλοφορίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα καθώς η εστίαση θα κατεβάζει ρολά στις 11 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι πολλαπλές ταχύτητες επαναλειτουργίας της εστίασης καθώς σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν  ένα κατάστημα που έχει ΚΑΔ 56.30.10.07, δηλαδή καφετέρια, μπορεί να σερβίρει το βράδυ ποτά, λειτουργώντας ως μπαρ, ενώ ένα κατάστημα με ΚΑΔ 56.30.10.04, με υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ,  θα απαγορεύεται να λειτουργεί, ακόμη και αν διαθέτει εξωτερικό χώρο.

Την ίδια ώρα, επίσης, μπορεί να λειτουργεί ένα εστιατόριο με κύριο ΚΑΔ 56.10, όπου φυσικά οι πελάτες μπορεί να καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά όχι ένα μπαρ που σερβίρει και φαγητό, ακριβώς διότι έχει κύριο ΚΑΔ 56.30.10.04.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης,  μελετά το ενδεχόμενο να επιτρέψει τη λειτουργία των καφε- μπαρ, πάντα στους εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι και αυτών που είναι αποκλειστικά μπαρ. Όλα, πάντως, αναμένεται να διευκρινισθούν στην σχετική ΚΥΑ η οποία αναμένεται να εκδοθεί έως τη Μεγάλη Πέμπτη.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα