back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Συζητήσεις ΗΠΑ – Βρετανίας για μεταρρύθμιση του ΠΟΕ

Διαβάστε επίσης

Η εμπορική αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Κάθριν Τάι και η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρας συζήτησαν την ανάγκη που υπάρχει για μία ουσιαστική πρόοδο στην προσπάθεια μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως ανακοίνωσαν τα γραφεία τους.

Οι δύο τους είχαν συνομιλήσει πρόσφατα τον Μάρτιο, ενώ συζήτησαν «το ρόλο του εμπορίου στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την ανάληψη σκληρής δράσης για τις στρεβλώσεις της αγοράς που προκαλούνται από βιομηχανικές επιδοτήσεις, αλλά και τη διαμάχη μεταξύ της Airbus και της Boeing» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βρετανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Η Τάι και η Τρας καλωσόρισαν το αποτέλεσμα διάσκεψης των υπουργών Εμπορίου της ομάδας των χωρών G7 τον προηγούμενο μήνα, λέγοντας ότι επιθυμούν να κάνουν μεγαλύτερη πρόοδο στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Τάι έδωσε έμφαση στην ανάγκη για την υποστήριξη της παραγωγής, αλλά και της δίκαιης διανομής εμβολίων κατά της COVID-19, όπως ανέφερε το γραφείο της.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα