back to top
30.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

30.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Τα επόμενα βήματα για την έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Η σύλληψη χθες το μεσημέρι του εκλεγμένου με τη  Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή  Γιάννη Λαγού έξω από το σπίτι του σε προάστιο των Βρυξελλών, έγινε μόλις δύο ώρες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του με στόχο να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης που αφορά στην δράση του στο πλαίσιο των οργανωμένων εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος παραμένει ευρωβουλευτής  έως τη λήξη της θητεάις του το 2024,  κρατείται από τις βελγικές αρχές σε εκτέλεση του ευρωπαικού εντάλματος σύλληψης το οποίο εξέδωσαν οι ελληνικές Αρχές αμέσως μετά την άρση της ασυλίας για την εκτελεση της καταδίκης του σε 13 χρονια κάθειρξης.  

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ από το περασμένο Σάββατο οι ελληνικές αρχές είχαν επικοινωνήσει με την βελγική αστυνομία προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση για την σύλληψη του ενόψει την αναμενόμενης  θετικής απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του .

Ο Γιάννης Λαγός θα κρατηθεί επί 48ωρο και στην συνέχεια  θα παρουσιαστεί ενώπιον των βελγικών δικαστικών αρχών που θα αποφασίσουν το αν θα εκδοθεί στην Ελλάδα ή όχι. Αναμενόμενο είναι ότι ο  εκλεγμένος το 2012 με το ψηφοδελτιο της εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτής, θα εξαντλήσει ως έχει δικαίωμα και προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία τις αντιρρήσεις για τη σύλληψή του, γεγονός που θα καθυστερήσει την έκδοσή του προκειμένου να εκτίσει στη φυλακή την ποινή του.

Οι βελγικές αρχές είναι από την πλευρά τους υποχρεωμένες  να λάβουν τελική απόφαση για την έκδοση εντός  60 ημερών από τη σύλληψη του. 

Οι αρχές των Βρυξελλών δεν είναι σε θέση να  επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες ότι ο Λαγός επιχειρούσε να  διαφύγει από τη χώρα Όταν συνελήφθη. Το μόνο που  έχει επιβεβαιωθεί είναι ότι τη Μεγάλη Δευτέρα  προσήλθε στο εξεταστικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να  υποβληθεί σε rapid test για την COvid-19 . Ο ίδιος πάντως (μέσω Twitter) διέψευσε ότι σκόπευε να διαφύγει στη σκανδιναβική χώρα.

 

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα