back to top
21.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

21.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αρχίζουν οι σημερινές διαδηλώσεις συνδικάτων, στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κλειστές είναι η Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου, λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Στις 11 η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και τραμ σήμερα η Αθήνα. Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία.

Προβλήματα και στην ακτοπλοΐα, καθώς 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν κηρύξει απεργία ως τα μεσάνυχτα.

Τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών ενέκρινε ο Καναδάς.

Η Σουπρίγια Σάρμα, υψηλόβαθμη σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας της χώρας, δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα κάνει το ίδιο βήμα «πολύ σύντομα», όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στον τομέα της Υγείας.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο 60χρονου Καναδού, τον τρίτο στη χώρα από σπάνια θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια. Την καλωσορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την επικρίνει η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών.

Ως προς τον απολογισμό της πανδημίας, οι θάνατοι ξεπέρασαν παγκοσμίως τα 3 εκατομμύρια, ενώ τα κρούσματα φθάνουν τα 156 εκατομμύρια.

Την απαισιοδοξία του για την τουριστική κίνηση στην Αττική εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού Ευγένιος Βασιλικός, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 15 Μαίου. Υπογράμμισε ότι ασφαλή συμπεράσματα για τη φετινή σεζόν θα μπορούμε να έχουμε τον Σεπτέμβρη.

Αθέμιτες πιέσεις, μέσω διαδικτύου, σε δικαστικούς λειτουργούς για υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων τέκνων καταγγέλλονται από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που με επίσημη ανακοίνωσή της φέρνει στη δημοσιότητα το θέμα κάνοντας λόγο ακόμα και για «μαύρες λίστες» με ονόματα συγκεκριμένων λειτουργών.

Σύμφωνα με την Ένωση, «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο «ομάδες πίεσης» που στοχοποιούν όσους δικαστικούς εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές.

Ένας αστυνομικός στην Ατλάντα που αποπέμφθηκε από το σώμα αφού πυροβόλησε πισώπλατα και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό πέρυσι, επαναπροσλήφθηκε καθώς εποπτικό όργανο έκρινε ότι δεν τηρήθηκε η προσήκουσα διαδικασία για την απόλυσή του.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα