back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Νέα συνεδρίαση σήμερα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, για την επαναλειτουργία μουσείων, ανοιχτών θεάτρων, θερινών κινηματογράφων και συναυλιακών χώρων. Σήμερα θα γίνει και η συζήτηση για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στο τραπέζι είναι και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 23.00 το βράδυ.

Το θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων και το πράσινο πιστοποιητικό θα τεθούν επί τάπητος στην άτυπη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο σήμερα και αύριο, την πρώτη που διεξάγεται δια ζώσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων υιοθέτησαν ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία. Αρνητικά τάσσεται η Γερμανία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε ως αντικίνητρο για τις επενδύσεις στην καινοτομία. Το Βερολίνο θεωρεί, ωστόσο, σημαντικό να επιταχυνθεί η προμήθεια εμβολίων όσο το γρηγορότερο δυνατό παγκοσμίως.

Για περίπλοκο ζήτημα που ενέχει κινδύνους έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Άλλο εμβόλιο από αυτό της Oxford/AstraZeneca θα χορηγεί η Βρετανία στα άτομα κάτω των 40 ετών, μετά από ανησυχίες για σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολών, γράφουν οι εφημερίδες Daily Telegraph και Independent.

3.421 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, με το ποσοστό θετικότητας στο 4,27%. 754 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 83 κατέληξαν.

Συνεχίζει να καταρρίπτει μαύρα ρεκόρ η Ινδία. Τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τα 414.000, ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 3.915.

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε από το Βερολίνο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε συνέντευξή του στην FAZ υποστήριξε πως «οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων δυσκολεύουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις» και κατηγόρησε την Αθήνα για έλλειψη βούλησης διαλόγου λέγοντας ότι «ήταν εκείνη που απέφυγε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα ήταν ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία να αποδεχτεί τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια φόρουμ που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης Atlantic Council.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 22χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Νέο σοκ στις ΗΠΑ. Μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο της στο Αϊντάχο, τραυματίζοντας ελαφρά δύο παιδιά και τον επιστάτη, πριν αφοπλιστεί από έναν δάσκαλο, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία πολλών λογαριασμών στην πλατφόρμα του, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να κοινοποιούν δηλώσεις από τον προσωπικό ιστότοπο του Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα