back to top
21.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

21.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην κάθοδο του Κηφισού από Ν. Φιλαδέλφεια μέχρι Περιστέρι λόγω τροχαίου στο ύψος της γέφυρας Δυρραχίου.

Να επανεξετάσουν και να υποστηρίξουν την πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων, ζητούν με επιστολή που έστειλαν από κοινού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαίους ηγέτες 108 Ευρωβουλευτές και 280 βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων ανά την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ το ζήτημα της άρσης θα συζητηθεί κατά την άτυπη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Πόρτο.

Την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων υιοθέτησαν ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία. Σκεπτικισμό εκφράζει η Γερμανία, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση “θα έχει μεγαλύτερες επιπλοκές για τη συνολική παραγωγή των εμβολίων”, ενώ την ίδια στάση τηρεί και η Ελβετία.

“Για ακόμα μια φορά η ΕΕ εμφανίστηκε αμήχανη και αιφνιδιάστηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν” σχολιάζουν οι Financial Times.

Για περίπλοκο ζήτημα που ενέχει κινδύνους έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Η πανδημία αποτελεί ιστορική τομή. Και μια ιστορική τομή είναι η κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας για το αγαθό του εμβολίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε χαρακτηριστικά οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους και ο κύριος Μητσοτάκης, οφείλουν να κατανοήσουν πως όταν το νέο προβάλλει επιτακτικά, αυτοί δεν μπορούν να πορεύονται με το παλιό και τις αξίες του, γιατί κάτι τέτοιο έχει τεράστιο κόστος για τους λαούς.

Δύσκολο εγχείρημα και πολύπλοκη εξίσωση χαρακτήρισε την άρση της πατέντας των εμβολίων ο Γιώργος Μοσχόβης, αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 984. Όπως τόνισε χρειάζεται λεπτομερής ανάλυση, συζήτηση και διαπραγμάτευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η επαναλειτουργία μουσείων, ανοιχτών θεάτρων, θερινών κινηματογράφων και συναυλιακών χώρων στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Σήμερα θα γίνει και η συζήτηση για το άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στο τραπέζι είναι και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 11 το βράδυ.

Τέλος σε click away και click inside από τις 14 Μαϊου, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα. Αναφορικά με το τρίωρο που έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές είπε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Αντιδράσεις, προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει την εστίαση, χωρίς μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους.

Ανοικτά τα καταστήματα τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή 9 Μαΐου. πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως και τις 15 Μαϊου.

Σε εφαρμογή τίθεται μετά τις 20 Μαΐου το νέο πρόγραμμα της “Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού” με τη χορήγηση ποσών από 1.000 ως 4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον περασμένο μήνα με κρατική εντολή. Η καταβολή τους θα αρχίσει αφού ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου ο 7ος και πιθανότατα τελευταίος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς. Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, ενίσχυση της υιοθεσίας, προστασία από κακοποίηση, διασφάλιση της ευζωίας τους, είναι μερικοί από τους πολλούς στόχους του νέου νομοσχεδίου, έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου μεταδίδει ο Αθήνα 9.84 αυτή την Κυριακή στις 9 το βράδυ, με τη συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα. “Γνώρισα τον Μάνο σε συνέντευξη στην εκπομπή του στον Αθήνα 9.84, η συναυλία αυτή μού είναι κάτι οικείο, όμορφο και γνωστό” δήλωσε στο σταθμό μας η Ρίτα Αντωνοπούλου, που θα ερμηνεύσει τραγούδια του, μαζί με τους Κώστα Τριανταφυλλίδη και Ιουλία Καραπατάκη.

Η συναυλία, που θα παρουσιάσει ο Οδυσσέας Ιωάννου, θα μεταδοθεί ταυτόχρονα στο κανάλι του Αθήνα 9.84 στο YouTube, αλλά και στην ιστοσελίδα μας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα