back to top
27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στα θρανία, μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, για τους μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, αυτή τη φορά με όπλο τα self test, που θα πρέπει να γίνονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Έως χθες το βράδυ είχαν δηλωθεί περίπου 256.000 τεστ και τα θετικά ήταν 858 με ποσοστό περίπου 2,9%.

Το δείγμα είναι πολύ μικρό, με δεδομένο ότι οι μαθητές που επανέρχονται στο σχολείο ξεπερνούν τα 1,7 εκατομμύρια, ωστόσο έως το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί γονείς δεν κατάφεραν να μπουν στην ενότητα της σχολικής κάρτας στην ειδική πλατφόρμα για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ και αρκέστηκαν στο να εκτυπώσουν την κάρτα και να τη συμπληρώσουν χειρόγραφα.

«Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη», τόνισε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Γυμνάσια και Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου και νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 25, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πιο νωρίς η επόμενη σχολική χρονιά.

Κλειστά έως την Τετάρτη θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Μεσολόγγι, καθώς τα κρούσματα στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο για άλλη μια εβδομάδα, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου.

Δύο self test- ένα με έξοδα του εργοδότη και το άλλο δωρεάν από τα φαρμακεία- θα διενεργούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Tα αυτοδιαγνωστικά τεστ που θα παρέχονται από τον εργοδότη είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται από την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους η διαδικασία ισχύει από τις 13 ως τις 19 Μαΐου. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να παραλάβουν τα τεστ δύο εβδομάδων, ενώ το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να υποβληθεί στην πλατφόρμα ως τις 23 του μηνός.

1.428 τα νέα κρούσματα κορονοϊου το τελευταίο 24ωρο, με το ποσοστό θετικότητας στο 6,24%. 51 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 728 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Καθώς o κορονοϊός σαρώνει την Ινδία, οι γιατροί στη χώρα κάνουν λόγο για έξαρση περιστατικών μιας σπάνιας μόλυνσης, γνωστής ως “μαύρος μύκητας”, σε ασθενείς που πάσχουν από Covid ή είναι στη φάση ανάρρωσης. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και επιθετική περίπτωση μόλυνσης, η οποία επηρεάζει τη μύτη, τα μάτια και κάποιες φορές και τον εγκέφαλο, σύμφωνα με το BBC.

Αρχίζουν στις 11 το πρωί οι εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα γίνουν διαδικτυακά-λόγω της πανδημίας- από το Ζάππειο Μέγαρο.

Υπέρ μιας πιο ευέλικτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να αποφασίζει “γρηγορότερα και ισχυρότερα” τάχθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την ευκαιρία της έναρξης στο Στρασβούργο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Δευτέρα με θέατρο στο ραδιόφωνο. Ο Αθήνα 9.84 παρουσιάζει απόψε στις 9 “Το αμάρτημα της μητρός μου”, του Γεωργίου Βιζυηνού, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της νεοελληνικής πεζογραφίας.

Η ιστορία πραγματεύεται την υπαρξιακή αγωνία μίας μητέρας-της ηρωίδας-που από λάθος της ένα βράδυ προκάλεσε τον θάνατο της κόρης της που ήταν σε βρεφική ηλικία.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Νανούρη, ενώ ερμηνεύουν ο Αργύρης Πανταζάρας και η Νεκταρία Γιαννουδάκη.

Την ώρα της ραδιοφωνικής μετάδοσής του, το έργο θα παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr, με βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κολοράντο Σπρινγκς, μετά την επίθεση σκοπευτή σε πάρτι γενεθλίων. Ανάμεσα στα θύματα και ο φερόμενος ως δράστης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με βοριάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα