back to top
27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μια εβδομάδα μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, ανοίγει εντός της ημέρας η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση του κλάδου, με κεφάλαια που αφορούν στην αγορά πρώτων υλών για την επανεκκίνηση τους.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 330 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να ενισχυθούν μια στις δυο τέτοιες επιχειρήσεις.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση 3w.ependyseis.gr και θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου. Προς τα τέλη μαίου αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις.
Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης έχει οριστεί στο 7% του συνολικού τζίρου του 2019, ενώ δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και το συνολικό ποσό θα είναι μη επιστρεπτέο και ακατάσχετο.

Επιστροφή στα θρανία, μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, για τους μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, αυτή τη φορά με όπλο τα self test, που θα πρέπει να γίνονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

Κλειστά έως την Τετάρτη θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Μεσολόγγι, καθώς τα κρούσματα στην περιοχή πενταπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα.

Παρατείνεται το καθολικό lockdown στην Κάλυμνο για άλλη μια εβδομάδα, μέχρι το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου.

Δύο self test- ένα με έξοδα του εργοδότη και το άλλο δωρεάν από τα φαρμακεία- θα διενεργούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Tα αυτοδιαγνωστικά τεστ που θα παρέχονται από τον εργοδότη είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται από την Πέμπτη 13 Μαΐου.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους η διαδικασία ισχύει από τις 13 ως τις 19 Μαΐου. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να παραλάβουν τα τεστ δύο εβδομάδων, ενώ το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να υποβληθεί στην πλατφόρμα ως τις 23 του μηνός.

1.428 τα νέα κρούσματα κορονοϊου το τελευταίο 24ωρο, με το ποσοστό θετικότητας ωστοσο να είναι αρκετά υψηλό φτάνοντας στο 6,24%. 51ας ασθενείς κατέληξαν, ενώ 728 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από τη χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι σωστό να λάβουμε το μήνυμα ότι τελειώσαμε, προειδοποίησε μέσω του Αθήνα 984 ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Όπως είπε έχουμε αρχίσει την αποκλιμάκωση και σύμμαχός μας σε αυτό είναι οι πολλοί εμβολιασμοί, θα πρέπει να προσέξουμε ωστε να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Αν φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμού 70% του ελληνικού πληθυσμού θα έχουμε ανοσία αγέλης, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ όπως ανέφερε γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια στο εξάμηνο μετά τον εμβολιασμό είναι πλήρως δραστικά. “Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα χρειαστεί κάποια στιγμή να εμβολιαστούμε ξανά με εμβόλιο λίγο τροποποιημένο για να καλύπτει και μεταλλάξεις που εμφανίζει ο ιός” κατέληξε ο καθηγητής.

Καθώς o κορωνοιός σαρώνει την Ινδία, οι γιατροί στη χώρα κάνουν λόγο για έξαρση περιστατικών μιας σπάνιας μόλυνσης, γνωστής ως “μαύρος μύκητας”, σε ασθενείς που πάσχουν από Covid ή είναι στη φάση ανάρρωσης. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και επιθετική περίπτωση μόλυνσης, η οποία επηρεάζει τη μύτη, τα μάτια και κάποιες φορές και τον εγκέφαλο, σύμφωνα με το BBC.

Δευτέρα με θέατρο στο ραδιόφωνο. Ο Αθήνα 9.84 παρουσιάζει απόψε στις 9 “Το αμάρτημα της μητρός μου”, του Γεωργίου Βιζυηνού, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της νεοελληνικής πεζογραφίας.

Η ιστορία πραγματεύεται την υπαρξιακή αγωνία μίας μητέρας-της ηρωίδας-που από λάθος της ένα βράδυ προκάλεσε τον θάνατο της κόρης της που ήταν σε βρεφική ηλικία.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Νανούρη, ενώ ερμηνεύουν ο Αργύρης Πανταζάρας και η Νεκταρία Γιαννουδάκη.

Την ώρα της ραδιοφωνικής μετάδοσής του, το έργο θα παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr, με βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με βοριάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα