back to top
28.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

28.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πράσινο φως από τις ΗΠΑ για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών.

Πρόκειται για «σημαντικό βήμα στον αγώνα εναντίον της πανδημίας» δήλωσε η υπηρεσιακή διευθύντρια του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ. Διαβεβαίωσε ότι «οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η υπηρεσία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων», ενώ τόνισε ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα αρχίζει να επιβραδύνεται το τελευταίο διάστημα.

Η πρώτη χώρα που προχώρησε στη συγκεκριμένη έγκριση ήταν ο Καναδάς, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η Pfizer αναμένει να έχει δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τα παιδιά 2 ως 11 ετών τον Σεπτέμβριο.

Με ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις αιματοχυσίες στην Ιερουσαλήμ, καθώς τα επεισόδια βίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους δημιουργούν νέο σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.

Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Όποιος επιτίθεται θα πληρώνει βαρύ τίμημα» το μήνυμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Χαμάς. Την ίδια ώρα, ο Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωνε την αναβολή των εκλογών στην Παλαιστίνη, κατηγορώντας το Ισραήλ για τα αιματηρά γεγονότα, ενώ θέση πήρε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δήλωσε ότι οι επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν αμέσως και προέτρεψε όλες τις πλευρές να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Η «έξαρση της βίας πρέπει να σταματήσει αμέσως», τόνισε εκπρόσωπος του επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Το Βερολίνο καλεί τις δύο πλευρές να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες μεταξύ των πολιτών, ενώ το Λονδίνο ζητεί άμεση αποκλιμάκωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να συζητήσει τα βίαια επεισόδια στην Ιερουσαλήμ, αλλά χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα καμία ανακοίνωση, καθώς οι ΗΠΑ έκριναν ότι το να υπάρξει κάποιο «δημόσιο μήνυμα δεν θα ήταν πρόσφορο σε αυτό το στάδιο», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσουν εναντίον των ισραηλινών ενεργειών κατά των Παλαιστινίων, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με ηγέτες στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να ξεκινήσουν άμεσα αξιόπιστες συνομιλίες για λύση δύο κρατών, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα, που θα αφορούν τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα SMS, και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να επιτραπούν από την Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ οι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά θα είναι διαφορετικές.

Για τον τουρισμό τώρα οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της πολιτείας της Ουάσιγκτον συμπεραίνει, βάσει δεδομένων και υπολογιστικών μοντέλων, ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ από κορωνοιό είναι περισσότεροι από 900.000, ενώ παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, υπερδιπλάσια των 3,3 εκατ. που έχουν καταγραφεί επισήμως.

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής επιβεβαίωσε τα πρώτα κρούσματα δύο πιο μολυσματικών παραλλαγών του SARS-CoV-2 οι οποίες αρχικά ταυτοποιήθηκαν στην Ινδία και στη Νότια Αφρική σε τρεις ταξιδιώτες που επέστρεψαν στη χώρα από την Ευρώπη.

1904 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με το ποσοστό θετικότητας στο 6.7%. 732 οι διασωληνωμένοι ασθενείς ,ενώ 60 κατέληξαν.

Το φθινόπωρο ο δήμος Αθηναίων θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την σχολική στέγη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατάργηση των δημοτικών κοινοτήτων, με αφορμή τον νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την κατάργηση της απλής αναλογικής, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “με την εφαρμογή της απλής αναλογικής προσπάθησε να ράψει κομματικό κορσέ για την Αυτοδιοίκηση”.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Λάζλο Μπόλονι, καθώς η διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ έκρινε πως είναι ο κύριος υπεύθυνος για την αποτυχία της ομάδας να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα