back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Άγριο έγκλημα τα ξημερώματα στα Γλυκά Νερά με θύμα μια νεαρή γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντός της οικίας βρέθηκε και ο σύζυγός της, δεμένος χειροπόδαρα σε καρέκλα, ο οποίος φέρεται να ήταν και αυτός που κατάφερε να καλέσει την αστυνομία, ενώ σε κατάσταση σοκ ήταν και το μωρό της οικογένειας. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ο σκύλος του σπιτιού εντοπίστηκε κρεμασμένος και ότι οι δράστες τον σκότωσαν προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στον χώρο. Ληστεία μετά φόνου βλέπει σε πρώτη φάση η ΕΛΑΣ, η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Συναγερμό στη διεθνή κοινότητα προκαλεί το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή.Οι επιθέσεις ρουκετών από Παλαιστινίους και τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ενημερώσεις από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 130 «στρατιωτικούς στόχους» και σκότωσε 15 παλαιστίνιους μαχητές στη διάρκεια της νύχτας. Η εφημερίδα Jerusalem Post έκανε λόγο για οκτώ μέλη της Χαμάς νεκρά.

Σε πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους εννιά παιδιά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε εκτάκτως, αλλά χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα καμία ανακοίνωση.

Άμεση αποκλιμάκωση της έντασης ζητούν ΕΕ, Βερολίνο και Λονδίνο.

Τη βαθύτατη ανησυχία του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τον Καναδά, πράσινο φως από τις ΗΠΑ για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών.

«Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η υπηρεσία προχώρησε σε διεξοδική ανάλυση όλων των διαθέσιμων δεδομένων», διαβεβαίωσε η υπηρεσιακή διευθύντρια του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ.

Αναμένεται να ακολουθήσει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η Pfizer αναμένει να έχει δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τα παιδιά 2 ως 11 ετών τον Σεπτέμβριο.

Ξεκινά, σήμερα η εισαγωγική ακρόαση στην προσφυγή της Κομισιόν κατά της AstraZeneca, σχετικά με τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων. Πρόκειται για τη δεύτερη νομική κίνηση της ΕΕ κατά της φαρμακοβιομηχανίας, όπου ζητά κυρώσεις.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα, που θα αφορούν τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα SMS, και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να επιτραπούν από την Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙοι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά θα είναι διαφορετικές.

Αναφορικά με τον τουρισμό που ανοίγει στις 15 του μηνός, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

1904 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με το ποσοστό θετικότητας να είναι υψηλο φτάνοντας στο 6.7%. 732 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. 60 άνθρωποι κατέληξαν.

Αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού κωμικού ηθοποιού, που έχει καταγγελθεί από συναδέλφους του για μία υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες.Η εισαγγελία θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείρισή του, και εφόσον προχωρήσει στη δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία.

Ως τα μέσα Μαΐου ο τελευταίος γύρος πληρωμών του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.Θα καταβληθούν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στους τελευταίους 20.000 ωφελούμενους, που θα κλείσουν τον 7ο κύκλο της χορήγησης χαμηλότοκων δανείων.

Αμέσως μετά, η εφορία αρχίζει ελέγχους και διασταυρώσεις για να εντοπίσει τυχόν παράνομες ενισχύσεις σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες μέσω δήλωσης ψευδών στοιχείων.

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα τέσσερα κολυμβητήρια της Αθήνας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα