back to top
21.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

21.1 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σοκ από το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια νεαρή γυναίκα που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι της, ενώ δίπλα της βρισκόταν το 11 μηνών μωρό της. Ο σύζυγός της, πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, ήταν δεμένος σε καρέκλα και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να λύσει τα χέρια του και να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Νεκρό εντοπίστηκε και το σκυλί της οικογένειας, στην αυλή του σπιτιού. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες, 2 ή 3 στον αριθμό, εισέβαλαν στην μονοκατοικία περίπου στις 4 τα ξημερώματα και επιτέθηκαν αρχικά στον άνδρα, δένοντάς τον χειροπόδαρα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πάνω όροφο, βρήκαν τη γυναίκα και – όπως όλα δείχνουν – τη βασάνισαν για να τούς αποκαλύψει πού βρίσκονται χρήματα ή αντικείμενα αξίας. Η νεαρή φαίνεται πως στραγγαλίστηκε, καθώς φέρει σημάδια στο λαιμό της.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για δολοφονία από αδίστακτους ληστές, που τράπηκαν σε φυγή, αφού άρπαξαν χρηματικό ποσό.

Τα 160 εκατομμύρια κρούσματα και τα 3,32 εκατομμύρια θανάτους πλησιάζει ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού, με τη ροή των μολύνσεων πάντως να παρουσιάζει το τελευταίο 24ωρο μικρή υποχώρηση. Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η παραλλαγή του νέου κορονοϊου που εντοπίστηκε στην Ινδία ενώ στις ΗΠΑ επεκτάθηκε η άδεια κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer στους έφηβους 12-15 ετών

Ξεκινά, σήμερα η εισαγωγική ακρόαση στην προσφυγή της Κομισιόν κατά της AstraZeneca, σχετικά με τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων. Πρόκειται για τη δεύτερη νομική κίνηση της ΕΕ κατά της φαρμακοβιομηχανίας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα, που θα αφορούν τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα SMS, και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να επιτραπούν από την Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ οι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά θα είναι διαφορετικές.

Αναφορικά με τον τουρισμό που ανοίγει στις 15 του μηνός, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Σε καραντίνα μίας εβδομάδας θα μπαίνουν από τις 20 Μαΐου όσοι ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Οι επιθέσεις ρουκετών από Παλαιστινίους και τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ συνεχίστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ενημερώσεις από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 130 «στρατιωτικούς στόχους» και σκότωσε 15 παλαιστίνιους μαχητές στη διάρκεια της νύχτας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε εκτάκτως, αλλά χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση, καθώς οι ΗΠΑ έκριναν ότι το να υπάρξει κάποιο «δημόσιο μήνυμα δεν θα ήταν πρόσφορο σε αυτό το στάδιο», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού κωμικού ηθοποιού, που έχει καταγγελθεί από συναδέλφους του για μία υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες.

Η εισαγγελία θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείρισή του, και εφόσον προχωρήσει στη δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία.

Πρεμιέρα στα playoffs της Basket League, με την AEK να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στις 20:00, ενώ το Λαύριο φιλοξενεί τον Κολοσσό στις 16:00.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα