back to top
24.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

24.5 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια νεαρή γυναίκα που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι της -πιθανότατα με στραγγαλισμό, καθώς φέρει σημάδια στο λαιμό – ενώ δίπλα της βρισκόταν το 11 μηνών μωρό της, το οποίο έκλαιγε ασταμάτητα.

Στο ίδιο δωμάτιο ο σύζυγός της, πιλότος της πολιτικής αεροπορίας, που ήταν δεμένος σε καρέκλα και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να λύσει τα χέρια του και να ειδοποιήσει την αστυνομία, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Νεκρό και το σκυλί της οικογένειας, το οποίο εντοπίστηκε κρεμασμένο στην αυλή του σπιτιού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δράστες, 2 ή 3 στον αριθμό, εισέβαλαν στην μονοκατοικία περίπου στις 4 τα ξημερώματα και επιτέθηκαν αρχικά στον άνδρα, δένοντάς τον χειροπόδαρα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον πάνω όροφο, βρήκαν τη γυναίκα και – όπως όλα δείχνουν – τη βασάνισαν για να τούς αποκαλύψει πού βρίσκονται χρήματα ή αντικείμενα αξίας. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για δολοφονία από αδίστακτους ληστές, που τράπηκαν σε φυγή, αφού άρπαξαν χρηματικό ποσό.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από ακόμα ένα φάρμακο, το οποίο είναι υπό δοκιμή προκειμένου να μπει στον αγώνα κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα νέο σκεύασμα της εταιρείας Humanigen με έδρα τις ΗΠΑ. Η κλινική δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ομάδα 540 ασθενών και βάσει των αποτελεσμάτων, το φάρμακο φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο διασωλήνωσης -κατά μέσο όρο- σε ποσοστό 54%, καθώς βοηθά τους νοσούντες να αναπνέουν μόνοι τους. Για «σημαντική βελτίωση στη θεραπεία της Covid-19» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας δρ Κάμερον Ντουράντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Μετά τον Καναδά, πράσινο φως και από τις ΗΠΑ για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12 ως 15 ετών.

Αναμένεται να ακολουθήσει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Η Pfizer αναμένει να έχει δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της για τα παιδιά 2 ως 11 ετών τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ξεκινά, σήμερα η εισαγωγική ακρόαση στην προσφυγή της Κομισιόν κατά της AstraZeneca, σχετικά με τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων. Πρόκειται για τη δεύτερη νομική κίνηση της ΕΕ κατά της φαρμακοβιομηχανίας.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα προς την κανονικότητα, που θα αφορούν τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τα SMS, και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να επιτραπούν από την Παρασκευή στις 6 το πρωί, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ οι προϋποθέσεις για τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά θα είναι διαφορετικές.

Αναφορικά με τον τουρισμό που ανοίγει στις 15 του μηνός, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Σε καραντίνα μίας εβδομάδας θα μπαίνουν από τις 20 Μαΐου όσοι ταξιδεύουν στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοιού.

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το σκηνικό ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Οι επιθέσεις ρουκετών από Παλαιστινίους και τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ενημερώσεις από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 130 «στρατιωτικούς στόχους» και σκότωσε 15 παλαιστίνιους μαχητές στη διάρκεια της νύχτας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε εκτάκτως, αλλά χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση, καθώς οι ΗΠΑ έκριναν ότι το να υπάρξει κάποιο «δημόσιο μήνυμα δεν θα ήταν πρόσφορο σε αυτό το στάδιο», σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Μετά τα μέσα Μαϊου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Να μην εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, ζητάει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνει την ανάγκη να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, καθώς -όπως υποστηρίζει- αποκλείει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση τουλάχιστον 25.000 υποψηφίους.

Επαναλειτουργούν από σήμερα -μετά από επτά μήνες- τα τέσσερα δημοτικά κολυμβητήρια του Δήμου Αθηναίων με την τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων που έχουν διασφαλιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Πρόκειται για τα κολυμβητήρια Σεράφειο, Γουδή, Γκράβας και Κολοκυνθούς. Οι πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις πισίνες θα πρέπει να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα COVID test ή να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με την δεύτερη δόση να έχει γίνει τουλάχιστον 14 μέρες πριν. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

Αντίστροφη μέτρηση για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού κωμικού ηθοποιού, που έχει καταγγελθεί από συναδέλφους του για μία υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες. Η εισαγγελία θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείρισή του, και εφόσον προχωρήσει στη δίωξη η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή και ο ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία.

Ένας δάσκαλος και έξι μαθητές σκοτώθηκαν από ένοπλη επίθεση σε σχολείο της πόλης Καζάν στην Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτων αναγκών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα