back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Οι συνθήκες του αποτρόπαιου εγκλήματος στα Γλυκά Νερά – Το προφίλ των δραστών και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Υπό το κράτος του σοκ που προκάλεσε στην χώρα το άγριο έγκλημα τα ξημερώματα της Τρίτης στα Γλυκά Νερά, η ΕΛΑΣ ανέλαβε την εξιχνίαση ως υπόθεση τιμής για της Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν βέβαιο ότι η επίθεση και η δολοφονία της 20χρονης μητέρας, δίπλα στο 11 μηνών κοριτσάκι της, ήταν μέρος μιας καλά οργανωμένης επίθεσης με σκοπό την ληστεία . Η οργάνωση περιελάμβανε παρακολούθηση και συγκέντρωση στοιχείων για την ζωή της οικογένειας και την κατοικία στην οποία διέμεναν . 

Οι δράστες γνωρίζαν την βασική  διαρρύθμιση της κατοικίας, κυρίως τον εξωτερικό του χώρο και τα ευάλωτα σημεία του, όπως τα πίσω ανοίγματα της μεζονέτας σε αθέατο χώρο, απ’ όπου και εισέβαλαν σπάζοντας του πίρους ασφάλειας σε παράθυρο του ημιυπογείου . Γνώριζαν τους χώρους τοποθέτησης των καμαρών και τις εξουδετερώσαν . Είναι προφανές από την επιλογή τους να εισβάλουν στο σπίτι την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν σε αυτό, ότι γνωρίζαν πως στο σπίτι υπήρχαν χρήματα και κοσμήματα , λόγω πρόσφατης αγοραπωλησίας, και για τον λόγο αυτό οι έρευνες στρέφονται στο δρομολόγιο κίνησης του 33 χρόνου πιλότου και πατέρα της οικογένειας .  Στόχος τους ήταν, λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ ΑΣ να ασκήσουν πίεση στο ζευγάρι, απειλώντας με όπλο ακόμη και τη ζωή του μωρού και βασανίζοντας τους ώστε να αποκαλύψουν το ακριβές σημείο όπου είχαν αποθηκευθεί τα χρήματα. 

Οι δράστες γνώριζαν, επίσης,  ότι στο σπίτι υπήρχε σκύλος, ένα μικρό κανίς το οποίο δεν ήταν φύλακας και το οποίο σκοτώσαν για να μην γαβγίζει και τον κρέμασαν στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας . Αυτή, η πρώτη τους πράξη μετά την εισβολή στην κατοικία , έχει στοιχεία υπογραφής για την σκληρότητα των δραστών και τις δολοφονικές τους προθέσεις, ενώ η η πρωτοφανής αγριότητα τους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δολοφόνησαν την 20χρονη μητέρα παρότι συζυγός της δεν αντιστάθηκε και τους έδειξε από την αρχή πού βρίσκονταν τα χρήματα.

Εκτός από το ότι  έχει συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολουθούσαν, έχουν συγκεντρωθεί επίσης βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στα Γλυκά Νερά, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ήδη τα ρούχα του ζευγαριού, καθώς και το δείγμα DNA που συλλέχθηκε από τα νύχια της άτυχης 20χρονης.

Η αστυνομία κινεί τις έρευνες της και προς άτομα του ποινικού δικαίου που καταδικαστήκαν και φυλακιστήκαν για παρόμοια αδικήματα και έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί και επιστρέψει στη δράση. Ερευνάται η πιθανότητα  οι δράστες της χθεσινής δολοφονίας να έχουν το προηγούμενο διάστημα διαπράξει και άλλες, αντίστοιχης αγριότητας, ληστείες σε σπίτια με όχι τόσο αποτρόπαια κατάληξη.

Κατά τις πληροφορίες, οι δράστες ήσαν τρία άτομα τα οποία εισέβαλαν στην κατοικία με καλυμμένα πρόσωπα, ενώ πιθανότατα ένας ακόμη συνεργός τους, σε ρόλο τσιλιαδόρου, να τους περίμενε έξω από το σπίτι.

Ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο της σοφίτας όπου κοιμόταν το ανδρόγυνο και το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι τους.

Ο 32χρονος πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας είπε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα. Ο 32χρονος άκουσε τη φασαρία και κατέβηκε στο ισόγειο, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις δράστες, οι δύο από τους οποίους κρατούσαν όπλα.

Οι εισβολείς υποχρέωσαν τον άνδρα να ανέβει και πάλι στη σοφίτα, όπου κοιμόταν η γυναίκα με το μωρό. Ξύπνησαν την 20χρονη και μάλιστα ο ένας από αυτούς απείλησε ότι θα σκοτώσει το βρέφος, αν δεν αποκάλυπταν πού είχαν κρυμμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Προηγουμένως, έδεσαν τον 32χρονο άνδρα χειροπόδαρα με σχοινί και του έκλεισαν το στόμα με μονωτική ταινία . Ο 32χρονος τους υπέδειξε σημείο μέσα στο σπίτι –το κουτί από μια «Μονόπολη»– όπου είχε φυλαγμένα 15.000 ευρώ. Οι δράστες έδεσαν την 20χρονη σύζυγο και μητέρα, η οποία σε κατάσταση πανικού συνέχιζε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια . Την οδηγησαν στο θάνατο μέσω ασφυξίας είτε με τα ρούχα της – μία μπλούζα-  είτε με μαξιλάρι που βρέθηκε δίπλα της . Σε κατάσταση σοκ  βρέθηκε το βρέφος μεταφέρθηκε προσωρινά στο νοσοκομείο «Παίδων», πριν το παραλάβουν οι συγγενείς της οικογένειας.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών συμμετέχει το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, όπως και το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας. Με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, οι δράστες επικηρύχθηκαν με 300.000 ευρώ.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα