back to top
20.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Βουλή: Νέες βολές Μ. Γιαννάκου κατά του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον καταιγισμό διαφημίσεων υπέρ του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια τέκνων διαζευγμένων γονέων, άφησε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ολοκληρώθηκε η δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου, η κ. Γιαννάκου, αφού κατήγγειλε ότι στην ακρόαση φορέων από την Επιτροπή κλήθηκαν να τοποθετηθούν απίθανες οργανώσεις ενώ αποκλείστηκαν παραδοσιακές γυναικείες οργανώσεις, έκανε λόγο «για τρομερές διαφημίσεις, κάτι που σημαίνει πολύ χρήμα».

Η κ. Γιαννάκου, εντείνοντας την κριτική της στο νομοσχέδιο, είπε ότι δεν είναι πιστό στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών και στη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ενώ αφήνει υπαινιγμούς με το «εξίσου», όπως και με την υποχρεωτική αναφορά στο 1/3 του χρόνου, που θα φέρει περισσότερες συγκρούσεις μεταξύ των γονέων και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

«Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνει τροποποιήσεις στο Οικογενειακό Δίκαιο, όμως αυτές που γίνονται δεν ανταποκρίνονται στον στόχο που είναι να ικανοποιείται το συμφέρον του παιδιού».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, είπε ότι ακούει τη διαφορετική άποψη αν και έχει εξαντλήσει ως υπουργείο, κάθε είδους διάλογο. Έστρεψε δε, τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «αν ζητά την αποδόμηση του νομοσχεδίου παραμονές της ψήφισής του, όταν αυτό έχει τύχει ευρείας αποδοχής στη δημόσια διαβούλευση, τότε αυτό που θέλει στην πραγματικότητα είναι να μην προχωρήσει τίποτα».

Νωρίτερα, ο κ. Τσιάρας προχώρησε σε τρεις νομοτεχνικές αλλαγές, η μία εκ των οποίων περιλαμβάνεται στη δέσμη των 10 προτάσεων που υπέβαλαν μέσω ισάριθμων τροπολογιών, οι Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη και αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα