back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια η Μ. Γιαννάκου – Βέλη και από την Ολ. Κεφαλογιάννη

Διαβάστε επίσης

Τη σαφή όσο και κατηγορηματική δήλωση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, αν δεν γίνουν αλλαγές, έκανε η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, επέμεινε ότι οι ενστάσεις της δεν προέρχονται από προσωπικά βιώματα,όπως είχε πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Δικαιοσύνης,αλλά από την κοινή λογική και την γνώση της επιστήμης.

«Αν νομίζετε ότι μαζί με την κ. Κεφαλογιάννη κάνουμε αντιπολίτευση για μικροκομματικά συμφέροντα όπως λέτε, τότε δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής συμφωνούν με τις προτάσεις μας», τόνισε η πρώην υπουργός. Μάλιστα, απευθυνόμενη στον κ. Τσιάρα, είπε: «Ως παλαιό μέλος της ΝΔ,θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά, διότι μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας, εσείς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους». Αφού παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο έχει γονεοκεντρικό χαρακτήρα και δεν λαμβάνει υπόψη του τα συμφέροντα του παιδιού, τάχθηκε κατά της οριζόντιας και άκαμπτης – όπως την χαρακτήρισε -ρύθμισης που προβλέπει την εξίσου άσκηση γονικής μέριμνας, λέγοντας ότι το «εξίσου» υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή. «Το ζήτημα είναι κοινωνικό,επιστημονικό και ηθικό», τόνισε η κ. Γιαννάκου, λέγοντας ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις δεν ταιριάζουν σε ρύθμιση οικογενειακών θεμάτων.

Να σημειωθεί ότι την ομιλία της βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αίθουσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία εξέφρασε την άποψη ότι «το νομοσχέδιο έχει γραφτεί σαν να απευθύνεται στον ένα γονέα με τον οποίο δεν διαμένει το παιδί,ενώ με τον όρο εξίσου ανοίγει ο δρόμος για οριζόντια αντιμετώπιση όλων των παιδιών, δηλαδή ενός νηπίου με ένα έφηβο».

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το νομοσχέδιο αλλοιώνει τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα του Οικογενειακού Δικαίου και αντί να ενώνει διχάζει και αντί να συνθέτει στέκεται εμμονική σε κάποιες θέσεις.

«Η τελική ευθύνη ανήκει σε σας κύριε υπουργέ», είπε απευθυνόμενη στον κ. Τσιάρα, επισημαίνοντας με νόημα ότι η ΝΔ ως δύναμη προόδου και μεταρρυθμίσεων έχει μάθει να ακούει, να συνθέτει και να ενώνει.

Όμως και ένας ακόμη βουλευτής της ΝΔ, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο οποίος μίλησε μετά την κ. Γιαννάκου, διατύπωσε ενστάσεις,ζητώντας από τον υπουργό να αντικαταστήσει τη λέξη «εξίσου» από το «ισότιμα».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα