back to top
29.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

29.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Αντιπαράθεση Α. Τσίπρα – Κ. Τασούλα για την παρουσία βουλευτών

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν οι καταγγελίες του τελευταίου περί περιστολής της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Οι αναφορές του κ. Τσίπρα «σε Βουλή που βρίσκεται σε λοκντάουν με ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά και η ανακοίνωσή του ότι εφεξής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται κανονικά στην αίθουσα της Ολομέλειας», (σ.σ.σήμερα υπάρχει περιορισμός για 120 βουλευτές, κατ´ανώτατο όριο), προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας, αφού επισήμανε ότι δεν είναι εύκολη η διαχείριση της Βουλής σε εποχή πανδημίας, παρατήρησε ότι όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και παραδείγματος που ελήφθησαν, απέδωσαν. «Η Βουλή ανοίγει σιγά-σιγά, προσεκτικά, με βάση την υγειονομική κατάσταση», τόνισε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Και απευθυνόμενος στο Σώμα, είπε:«Αυτή την κατάσταση θα τη διαχειριστώ μέχρι τέλους γιατί αφορά την προστασία της υγείας σας,της ζωής σας που είναι από τα πρώτα αγαθά της Δημοκρατίας».

Στην αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου για τους βουλευτές, ο κ. Τασούλας, παρατήρησε ότι σε καμία χώρα οι βουλευτές δεν έχουν προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων πολιτών.

Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι πέραν του εμβολίου για τον κορονοϊό, χρειάζεται και το εμβόλιο κατά της υποκρισίας. «Είναι πρόσχημα ο κορονοϊός για να βρίσκεται σε καταστολή η κοινοβουλευτική διαδικασία»,τόνισε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε «αν η ταυτόχρονη παρουσία 300 βουλευτών στην αίθουσα είναι υγειονομικό πρόβλημα, τότε γιατί η σταδιακή παρουσία βουλευτών για να ψηφίζουν, είναι υγειονομική βόμβα;».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα