back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρώνται στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Εξαιτίας του τελικού, χωρίς στάση διέρχονται οι συρμοί του Ηλεκτρικού από τους σταθμούς ‘’Νερατζιώτισσα’’ και ‘’Ειρήνη’’. Εξάλλου, με απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύεται, έως τις 6, αύριο το πρωί, κάθε δημόσια συνάθροιση, για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ οπαδών.

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν η πυροσβεστική υπηρεσία σε Αττική και Πελοπόννησο. Για τρίτο 24ωρο συνεχίζεται η μάχη στα Γεράνεια Όρη, με τις αναζοπυρώσεις στις διάσπαρτες εστίες να είναι συχνές, αλλά ελεγχόμενες. Επί του πεδίου επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα της πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘’ΟΛΥΜΠΟΣ”. Νωρίτερα ρίψεις από αέρος έκαναν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στον θλιβερό απολογισμό, χιλιάδες στρέμματα δάσους που μετατράπηκαν σε στάχτη, αλλά και δεκάδες μόνιμες ή παραθεριστικές κατοικίες που υπέστησαν ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς. Τεράστιες είναι οι απώλειες σε αγροτο κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ζωικό κεφάλαιο. Στις εννέα αύριο το πρωί, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών και να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για την αποκατάστασή τους.

Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Βροχίτσα, στον Πύργο Ηλείας.

Συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στη χώρα. Το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1505 νέα κρούσματα κορωνοϊου Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 586 ασθενείς covid. Στο βαρύ φόρο της πανδημίας προστέθηκαν επιπλέον 37 νεκροί.. Από τα νέα κρούσματα, τα 737 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 141 στη Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό θετικότητας, με βάση τα test διαμορφώθηκε στο 2,72%

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υπαλλήλων σε υπηρεσίες αιχμής, δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού, είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μετά από τρεις εβδομάδες σκληρής καραντίνας, το lock down στην Κάλυμνο αίρεται από Δευτέρα, με σχετική απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

«Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ παραβιάζει βάναυσα και καταργεί το 8ωρο, ο εργαζόμενος θα δουλεύει 10 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή», υποστήριξε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ενώ χαρακτήρισε ψευδεπίγραφες τις διαβεβαιώσεις του Κωστή Χατζηδάκη περί προστασίας από τις απολύσεις.

«Η ΝΔ και ο κ Μητσοτάκης συστηματικά αφαιρούν ή υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων» είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους Προέδρους 30 Εργατικών Κέντρων.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Διαμήνυσε πως εάν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεν θα πρέπει να είναι πλέον μεταξύ δύο κοινοτήτων αλλά μεταξύ δύο ισότιμων κρατών. Επιπλέον, ο Ερντογάν παραποιώντας την ιστορία, υποστήριξε ότι “οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν έφεραν αποτέλεσμα λόγω της αδιάλλακτης και κακομαθημένης στάσης – όπως την χαρακτήρισε – της ελληνοκυπρικής πλευράς. ‘’Εκείνοι που δολοφόνησαν τον τουρκοκυπριακό λαό μεταξύ 1963-1974 το έσκασαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με παράλογες δικαιολογίες μόλις πλησίασε η στιγμή για λύση” είπε μεταξύ άλλων.

Κατά της συμμετοχής της Τουρκίας στην αμυντική πολιτική της ΕΕ τάχθηκε κατηγορηματικά το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Αυστρίας, επικαλούμενο την στάση της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε μια ώρα, ο τελικός της Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ, με τη συμμετοχή 26 χωρών. Η Ελλάδα με το Last Dance και την Στεφανία Λυμπερακάκη θα εμφανιστεί 10η. Τη βραδιά ανοίγει η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού. Μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς θα είναι η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, η οποία θα τραγουδήσει το «My Number One», 16 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

Και ο καιρός…

Αίθριος και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου. 21,5 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα