back to top
27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

27.5 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Webinar με θέμα «Η διεθνής διάσταση της συνηγορίας: Οργανισμοί και δικτυώσεις»

Διαβάστε επίσης

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση – webinar με θέμα «Η διεθνής διάσταση στη συνηγορία: Οργανισμοί και δικτυώσεις»,Τρίτη 25 Μαΐου στις 18:00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Το έργο έχει σκοπό την επιμόρφωση, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και μεθοδολογίας για την ανάδειξη της συνηγορίας ως αναπόσπαστου τμήματος της κοινωνικής αλλαγής και την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης

«Σε μια περίοδο που η ανάγκη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λαμβάνει όλο και πιο ρητά διεθνείς διαστάσεις, καθώς αναμετριέται με κοινά και παγκόσμια προβλήματα, η εκδήλωση καταπιάνεται με συγκεκριμένα παραδείγματα συνηγορίας που είτε απευθύνονται και ασκούν πίεση σε διεθνείς οργανισμούς είτε διαμορφώνουν διεθνείς δικτυώσεις και συντονισμούς για ακόμα πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Προσεγγίζουμε επίκαιρα παραδείγματα όπως η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, φάρμακα και εμβόλια, καθώς και η αντιμετώπιση της αστυνομικής βίας. Παράλληλα, αναδεικνύουμε δικαιώματα όπως η υπεράσπιση της αντίρρησης συνείδησης, για τα οποία η παγκόσμια κοινότητα έχει χρόνια αγώνων και πείρας, ενώ παράλληλα προσεγγίζουμε τη διεθνή διάσταση στην υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων να καταγγέλλουν παραβιάσεις χωρίς τον φόβο αντιποίνων».

Ομιλήτριες/ές:

  • Λία Γώγου, ειδική ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για Ελλάδα και Κύπρο. Η Λία Γώγου είναι δικηγόρος Ελλάδας και Αγγλίας, με master στα ανθρώπινα δικαιώματα και MPhil στα δικαιώματα των μειονοτήτων. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στη Διεθνή Αμνηστία ως ερευνήτρια
  • Γιώργος Καρατζάς, ερευνητής και policy advisor. Ο Γιώργος Καρατζάς έχει συνεργαστεί με οργανώσεις όπως η WRI, η IFOR, η Διεθνής Αμνηστία και το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την Αντίρρηση Συνείδησης, σε προσπάθειες συνηγορίας υπέρ των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης στον ΟΗΕ και ευρωπαϊκά όργανα
  • Μαριανέλλα Κλώκα, υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων PRAKSIS. Η Μαριανέλλα Κλώκα εργάζεται στην PRAKSIS ως υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων. Διετέλεσε διευθύντρια της «Θετικής Φωνής» και υποστήριξε τα πρώτα βήματα του «Προμηθέα» και του «Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών». Ασχολείται με ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις, προσφυγικό, πρόσβαση σε προσιτά φάρμακα, εφαρμογή βασικού εισοδήματος. Έχει παραδώσει διδακτικές ενότητες συνηγορίας στο ΠΜΣ «Εξαρτήσεις-Εθισμοί» του ΕΚΠΑ και στο Social Dynamo.
  • Αλέξανδρος Μελίδης, επιστημονικός συνεργάτης Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος. Ο Αλέξανδρος Μελίδης είναι πολιτικός επιστήμονας – σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στην ανοιχτή ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να στέλνετε γραπτά τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις σας υπό μορφή σχολίων κάτω από το βίντεο της εκδήλωσης.

Σύνδεσμος: https://www.facebook.com/events/927134051412605/

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα