back to top
16.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Ιδιότυπο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια ομιλίας του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πήρε θέση και απέναντι στις καταγγελίες του επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα στην προανακριτικη επιτροπή της Βουλής για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κάνοντας λόγο για “εκτέλεση συμβολαίων της ολιγαρχίας” απο την πλευρά της σημερινής κυβέρνησης.

“Εκτελούν τα συμβόλαια της ολιγαρχίας και ανταμείβονται με την αμέριστη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ από τη μια, και με το ελεύθερο να διαχειρίζονται σαν να είναι κληρονομιά τους τα λεφτά του κράτους. Τον ιδρώτα δηλαδή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
 Αυτά τα συμβόλαια όμως εμείς δεν πρόκειται να το υπογράψουμε. Όσο κι αν μας πολεμούν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας. Όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τείχος απογοήτευσης στην κοινωνία -ότι τίποτε δεν γίνεται. Όσες συκοφαντικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρα, προανακριτικές παρωδίες και ειδικά δικαστήρια, κι αν στήσουν. Όσες απόπειρες και αν κάνουν να ακρωτηριάσουν τις ιδέες μας για να χωρέσουν στο δικό τους Προκρούστη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, προσφέροντας έμμεση στηριξη στον πρώην υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά εναντίον του οποίου έχει συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τη στάση του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως επιχειρεί να επιβάλλει ενα καθεστώς ασυδοσίας του πλούτου με στόχο την εξουθένωση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, φέρνοντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά”.
Γιώργος Κατσίγιαννης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα