back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

e-ΕΦΚΑ: Παράταση σε χιλιάδες ασφαλισμένους για την πρώτη δόση εισφορών του 2020

Διαβάστε επίσης

Παράταση ενός μηνός, έως το τέλος Ιουνίου, αναμένεται να δώσει e-ΕΦΚΑ σε χιλιάδες ασφαλισμένους με παράλληλη ασφάλιση, προκειμένου να καταβάλλουν την πρώτη δόση εισφορών του 2020, καθώς δεν έχουν σταλεί σε όλους τους υπόχρεους τα ειδοποιητήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση, όταν πια εκκινήσει η διαδικασία, θα πραγματοποιηθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Υπόχρεοι να καταβάλλουν εισφορές είναι όσοι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, κατέβαλλαν κατά το 2020, μικρότερα ποσά από αυτά που τους αναλογούσαν, βάσει του εισοδήματός τους.

Μετά την αποσύνδεση των εισφορών των μη μισθωτών ασφαλισμένων από το δηλωθέν εισόδημα (νόμος Βρούτση), για περιπτώσεις παράλληλης μισθωτής απασχόλησης, ισχύουν τα εξής:

-Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενοι και Αγρότες με παράλληλη μισθωτή απασχόληση: Το ποσό εισφοράς, ανά κλάδο κύριας ασφάλισης, από τη μισθωτή απασχόληση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού της 2ης ασφαλιστικής κατηγορίας ή της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη.

-Νέοι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενοι (έως 5 έτη ασφάλισης) με παράλληλη μισθωτή απασχόληση: Βάση αναφοράς είναι η 1η ασφαλιστική κατηγορία.

-Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενοι και Αγρότες με παράλληλη μισθωτή απασχόληση: Το ποσό εισφοράς, ανά κλάδο επικουρικής ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, από τη μισθωτή απασχόληση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού της κατηγορίας που έχει επιλεγεί.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα