back to top
35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

35.5 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Σήμερα οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια Απριλίου

Διαβάστε επίσης

Με τα ποσά των αποζημιώσεων που έχουν λαμβάνειν από το κράτος για τα μηδενικά ή μειωμένα ενοίκια του Απριλίου πιστώνονται σήμερα από την ΑΑΔΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ οφειλόμενες αποζημιώσεις, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και μήνες, θα καταβληθούν και σε ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα ενοίκια του περασμένου Νοεμβρίου.

Κατά πρώτον σήμερα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα “κουρέματα” (100% και 40%) που έγιναν στα ενοίκια τον περασμένο Απρίλιο.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων των επαγγελματικών ακινήτων που δεν εισέπραξαν από τους μισθωτές τους το μίσθωμα του περασμένου Απριλίου θα λάβουν από το κράτος το 80% του μισθώματος και η πληρωμή θα γίνει προκαταβολικά με βάση τις δηλώσεις COVID του Μαρτίου.

Στη συνέχεια όμως οι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 15/6/2021 τις δηλώσεις COVID για τα μηδενικά ενοίκια του Απριλίου. Όσοι δεν το πράξουν θα τους ζητηθούν πίσω οι καταβολές των ποσών που θα λάβουν σήμερα.Κατά δεύτερον σήμερα θα εξοφληθούν και περίπου 1.500 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν είχαν καταχωρήσει η είχαν καταχωρήσει λάθος το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού τους στο taxis με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν.

Στην ιδια κατηγορία ανήκουν και άλλοι 25.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ στο taxis και έτσι δεν μπορούν να τους καταβληθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις για την μείωση των ενοικίων που έκαναν στους μισθωτές τους,και οι οποίοι ακόμη αναζητούνται από την ΑΑΔΕ.

Οσον αφορά τον τρέχοντα μήνα τα μηδενικά ενοίκια διατηρούνται, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, μόνο για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (γυμναστήρια,μουσικές σκηνές,παιδότοποι ,κέντρα διασκέδασης κλπ) καθώς επίσης και για το λιανεμπόριο και την εστίαση παρότι άνοιξαν τον Απρίλιο και στις αρχές Μαίου.

Ωστόσο το μέτρο των μειωμένων κατά 40% μισθωμάτων δεν εφαρμόζεται αυτό το μήνα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις παρά μόνο για την πρώτη κατοικία των εργαζομένων που βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή εργασίας και για την κατοικία των παιδιών τους εφόσον αυτά σπουδάζουν σε άλλη πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα