back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Προανακριτική για Ν. Παππά: Κλείνει σήμερα ο κύκλος των μαρτύρων

Διαβάστε επίσης

Με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κλείσει σήμερα ο κύκλος των μαρτύρων και η Προανακριτική να συνεχίσει τις εργασίες της με την κατάθεση του ελεγχόμενου πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Κατά της πρότασης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση. Παρών δήλωσε το ΚΚΕ.

Επίσης σύμφωνα με την πλειοψηφία της επιτροπής ζητήθηκε από τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα να προσκομίσει όποια έγγραφα έχει στην κατοχή του και ηλεκτρονική αλληλογραφία πριν από την κατάθεση του κ Παππά.

Για το θέμα Βαξεβάνη, η πλειοψηφία της προανακριτικής υποστήριξε ότι σύμφωνα με το υπάρχον αποδεικτικό υλικό η εφημερίδα Ντοκουμέντο δημιουργήθηκε με εντολή του κ Παππά από τον κ. Καλογρίτσα και με ποσό 2,9 εκ ευρώ, ενώ ελέγχεται αν με εντολή του πρώην υπουργού αποχώρησε ο επιχειρηματίας και τον έλεγχο της εφημερίδας πήρε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Υπό αυτές τις συνθήκες και επειδή ο κ Βαξεβάνης ελέγχεται από την τακτική δικαιοσύνη η επιτροπή δεν μπορεί ως φυσικό πρόσωπο να τον εξετάσει.

Την ίδια ώρα στην επιτροπή έφθασε το έγγραφο που ζητήθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, που περιλαμβάνει σύντομη έκθεση ελέγχου για το ποσό των 3 εκατ ευρώ που χρησιμοποιήθηκε για την εγγυητική που αφορούσε τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σε λίγη ώρα η Προανακριτική Επιτροπή θα εξετάσει τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Bank Αθανάσιο Τσάδαρη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα