back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Συσκευές καθαρισμού του αέρα τοποθετήθηκαν στην Ομόνοια

Διαβάστε επίσης

Συσκευές καθαρισμού του αέρα, που το αποτέλεσμά τους ισοδυναμεί με τη φύτευση 30 δένδρων, τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας.

Πρόκειται για 4 συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας και αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, με στόχο να πάρει ανάσες το κέντρο της Αθήνας, που ασφυκτιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Η επιλογή έγινε για προφανείς λόγους καθώς η πλατεία Ομονοίας είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά λόγω, της συνεχούς κίνησης των αυτοκινήτων και των ψηλών, τσιμεντένιων κτιρίων που διαθέτει και δεν είναι εύκολο να φυτευτούν δέντρα», τόνισε μιλώντας στον σταθμό της πόλης και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η υπεύθυνη του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» στο Δήμο Αθηναίων, Άννα Ζηλάκου και προανήγγειλε επέκταση της δράσης και σε άλλα σημεία της πόλης.

Όπως εξήγησε η κ. Ζηλάκου «υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες μέτρησης της αποδοτικότητάς τους, για να υπάρχουν απτά συμπεράσματα σε σχέση με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ομόνοια».

Τέλος, σημείωσε ότι «η προμήθεια και τοποθέτηση των συσκευών έγινε μέσω του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου». Ένα πρόγραμμα που λειτουργεί ενάμισι χρόνο, προάγει τη συνεργασία του δημόσιου τομέα με την ιδιωτική πρωτοβουλία και υλοποιεί -μέσω δωρεών- δράσεις για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα