back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κατατίθεται απόψε στη Βουλή, εν μέσω εντεινόμενων αντιδράσεων, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί στις 17 Ιουνίου.

“Εγγύηση για το οκτάωρο και τις υπερωρίες η ψηφιακή κάρτα απασχόλησης” τόνισε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί μια εφαρμογή για smartphones ώστε να καταγράφονται τα εν λόγω στοιχεία. Επανέλαβε ότι οι υπερωρίες “όχι μόνο απλώς πληρώνονται, αλλά αυξάνονται κιόλας» και πως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα γίνεται με πρωτοβουλία του εργαζομένου.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση υιοθετεί ευρωπαϊκή οδηγία που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ, και πως τα μέτρα αυτά υπάρχουν ήδη στο 54% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Για αυταρχικό και αντικοινωνικό έκτρωμα κάνει λόγο η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει γενική απεργία και συλλαλητήρια στην Αθήνα για την ερχόμενη Πέμπτη, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων για τον χρόνο εργασίας, τις απολύσεις και τους νέους όρους προκήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πυροβολισμούς δέχθηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 64χρονη που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη χθες το βράδυ έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα και κατέληξε λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τη συνέχιση και τον Ιούνιο του μέτρου υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίωνκατά 40% εξασφάλισε από το υπουργείο Οικονομικών ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. «Η σχετική εξέλιξη αποτελεί μια πολύ μεγάλη ανάσα στην χειμαζόμενη εμπορική αγορά», δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης.

Η μουσική στην εστίαση και οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Όσον αφορά τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Έως αύριο Σάββατο μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δύο πρώτα δωρεάν self tests οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μελβούρνη το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορoνοϊού, που σαρώνει την Ινδία.

“Μας προκαλεί ανησυχία” δήλωσε ο αρχίατρος της Βικτόρια, Μπρετ Σάτον. Λόγω της συγκεκριμένης μετάλλαξης, επιστήμονες στη Βρετανία αναφέρουν ότι οι ευπαθείς ομάδες μπορεί να χρειαστούν τρίτη δόση εμβολίου φέτος.

Οι υγειονομικές αρχές στη Μαλαισία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων και σοβαρών κρουσμάτων της νόσου μεταξύ παιδιών. Ο πρωθυπουργός της χώρας επέβαλε αυστηρό lockdown δύο εβδομάδων ως τις 14 Ιουνίου.

Συνέρχονται σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας οι υπουργοί Οικονομικών της G7 στο Λονδίνο.

Οι διήμερες συνομιλίες έχουν στόχο τη σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για την αύξηση του φόρου που καταβάλλουν εταιρίες όπως η Google, το Facebook και η Amazon.

Σχέδιο για την εισαγωγή τον Σεπτέμβριο των εργαστηρίων δεξιοτήτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των σχολείων, από τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα λύκεια, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Τα εργαστήρια εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά σε 218 σχολεία.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα