back to top
32.7 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

32.7 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού COVID ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για τολμηρή ελληνική πρωτοβουλία, η οποία παρά τις αρνητικές αντιδράσεις στις πρώτες συναντήσεις από τους εταίρους δείχνει ότι η χώρα είχε σχέδιο και προνοητικότητα για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Το νομοσχέδιο, το οποίο συγκεντρώνει ευρύτατη πλειοψηφία συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ναι» στο ψηφιακό πιστοποιητικό, λένε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ αρνητικά τοποθετούνται το ΚΚΕ ,η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από την στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο, τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επισήμανε ωστόσο ότι “η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη και ότι “η προσήλωσή μας θα πρέπει να στραφεί στο να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει και αυτοί να κάνουν το βήμα να εμβολιαστούν”.

“Πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας το Σύνταγμα κατά κανένα τρόπο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα σε κάποιον να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου και την υγεία του. Άρα το όριο της ελευθερίας των επιλογών μας, είναι ο διπλανός μας”, τόνισε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου.

Ανοίγει μεθαύριο Πέμπτη πλήρως η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 25-29 ετών, που θα μπορούν να λάβουν εκτός από το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Εν τω μεταξύ ‘έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των συνδικάτων έχει προκαλέσει η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha bank για υποχρεωτική άδεια και -αν απαιτηθεί- μη καταβολή μισθού στους εργαζόμενους που δεν δέχονται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, προκριμένου να προστατευθεί η υγεία του προσωπικού.

Η Κίνα προετοιμάζεται να εμβολιάσει τα παιδιά ήδη από την ηλικία των 3 ετών κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το εργαστήριο Sinovac, γεγονός που θα καταστήσει τη χώρα την πρώτη παγκοσμίως που θα εμβολιάσει τα μικρά παιδιά κατά του SARS- CoV-2.

Η ψηφιοποίηση, η ενεργειακή μετάβαση, ο τουρισμός και η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ελληνογερμανικής συνεργασίας, βρίσκονται στο επίκεντρο του 5ου Οικονομικού Φόρουμ του Ελληνογερμανικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκεί βρίσκεται η Δομίνα Διαμαντοπούλου για να μας ενημερώσει…

Την Ελλάδα κατηγορεί και πάλι η Τουρκία σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη. Μετά τις τελευταίες δηλώσεις για προβοκάτσιες, προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της χώρας,επανέρχεται με νέες κατηγορίες για τον τρόπο που προστατεύει τα σύνορα της στον Έβρο.

48χρονος Βρετανός εν ενεργεία αστυνομικός ομολόγησε τον βιασμό και την απαγωγή της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ στις 3 Μαρτίου, της οποίας η δολοφονία είχε προκαλέσει οργή και συζήτηση για το τι μπορούν να κάνουν η αστυνομία, η κυβέρνηση και η κοινωνία για να σταματήσουν τη βία ανδρών σε βάρος γυναικών, όπως μετέδωσε σήμερα το BBC.

Και ο καιρός: Αρχικά αίθριος ο καιρός, σήμερα, στην Αττική. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα ως 30 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα