back to top
28.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Όλα του γάμου δύσκολα

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να άνοιξαν οι γάμοι και οι βαπτίσεις, ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα, που ισχύουν για την διοργάνωσή τους είναι αποτρεπτικά για τα ζευγάρια, τόσο όσον αφορά στην εγχώρια αγορά όσο και στον γαμήλιο τουρισμό.

«Έχει ανοίξει ο κλάδος μας ωστόσο επί της ουσίας δεν μπορούμε να δουλέψουμε», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η κα Στέλλα Χανιώτη μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων. «Ο περιορισμός των 100 ατόμων στους γάμους για τα περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα είναι αποτρεπτικός. Οι γάμοι που προγραμματίζονταν για τον Ιούνιο έχουν αρχίσει να μεταφέρονται. Ειδικά και χωρίς μουσική. Γάμος με 100 άτομα και χωρίς μουσική είναι αστείο. Κατανοούμε την λογική των επιδημιολόγων και της κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να ανοίγεις κλειστές επιχειρήσεις, οπότε δεν τις στηρίζεις οικονομικά και να μη μπορούν να δουλέψουν».

« Έχουμε χάσει τον Απρίλιο που πάντα γίνονταν πολλές βαπτίσεις, έχουμε χάσει Μάιο, Ιούνιο και μάλλον χάνουμε και τον Ιούλιο καθώς αυτές οι διοργανώσεις χρειάζονται προετοιμασία» τονίζει η κα Χανιώτη. «Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τη διοργάνωση κάποιων γάμων της τελευταίας στιγμής με 4 έως 5 άτομα, οι οποίοι, συνήθως, επιλέγουν τα νησιά, γεγονός που δεν εξυπηρετεί την αγορά της Αθήνας αλλά ούτε μπορει να συντηρήσει την εγχώρια αγορά σε καμία περίπτωση».

« Όσον αφορά στον γαμήλιο τουρισμό δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμματισμένων γάμων και κοινωνικών εκδηλώσεων από το εξωτερικό ακυρώθηκε ή μεταφέρθηκε για το 2022. Ελπίζουμε πως θα ανακοινωθεί σύντομα η άρση της απαγόρευσης της μουσικής και η αύξηση των επιτρεπόμενων ατόμων. Πιθανόν σε κάθε εκδήλωση ο αριθμός των καλεσμένων να είναι ανάλογος των τετραγωνικών του χώρου», καταλήγει η κα Χανιώτη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα