back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα σήμερα των Πανελλαδικών εξετάσεων με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί για τις 8:30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 έχοντας μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση του αρνητικού self test.

Από σήμερα έως και το Σάββατο 19 Ιουνίου θα γίνει διανομή τριών self tests από τα φαρμακεία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, διοικητικό προσωπικό στα σχολεία και νέους 18-30 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Μείωση κατέγραψαν για άλλο ένα 24ωρο τα κρούσματα κορoνοϊού. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι νέες μολύνσεις είναι 297, οι θάνατοι 17 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358.

«Από τη στιγμή που εμβολιάζονται οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν…» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος.

Διευκρίνισε ακόμη ότι οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από την 1η Ιουλίου.

Να επιταχύνουν την παραγωγή και διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν οι ηγέτες της Ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών. Συμφώνησαν να διανεμηθούν σε φτωχότερες χώρες τουλάχιστον ένα δισεκ. εμβόλια έως τα τέλη του 2022 με την ελπίδα ότι αυτή η κίνηση θα ξεριζώσει την ασθένεια, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 στην Αγγλία

Την ανάγκη συμφωνίας σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24, ενόψει της σημερινής συνάντησης που θα έχει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συζήτηση Μπάιντεν – Ερντογάν, στη διάρκεια της ίδιας συνόδου, ύστερα από μια ταραχώδη περίοδο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με τους ρωσικούς S-400 να δυναμιτίζουν το κλίμα και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσινγκτον να προκαλεί την οργή της Άγκυρας.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε χθες πως συμφωνεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη διαπίστωση πως οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται στο «ναδίρ» τους, λίγα εικοσιτετράωρα προτού οι δύο αρχηγοί κρατών συναντηθούν για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο.

Στις εννέα το πρωί ξεκινά στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Στη συζήτηση αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ τεράστιος είναι ο αριθμός βουλευτών που έχουν ζητήσει να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φθάνουν τους 220.

«Oι υπερωρίες διατηρούνται και θα πληρώνονται κατά 40% περισσότερο, ενώ το 8ωρο κατοχυρώνεται», διαβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι κάθε μορφή εργασίας θα ελέγχεται με την ψηφιακή κάρτα, ενώ υποστήριξε ότι οι διαφωνούντες σκοπίμως συγχέουν την υπερωρία με τη διευθέτηση, εξηγώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συναίνεση του εργαζόμενου.

Στην καταβολή 78,5 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 116.000 δικαιούχους προχωρούν από σήμερα έως και την Παρασκευή ο ΕΦΚΑ και ο ΟΑΕΔ.

Μεταξύ αυτών, η πληρωμή αναδρομικών σε 10.000 κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων, καθώς και η επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις χηρείας Ιουνίου.

Νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ ο Ναφτάλι Μπένετ ο οποίος διαδέχεται τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το νέο πρωθυπουργό συνεχάρη ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί “στενά” με τη νέα κυβέρνηση.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ στην πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ, όπου γιόρτασαν την αποχώρηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία μετά από 12 χρόνια.

Η μείωση του αριθμού των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου επιβραδύνθηκε περαιτέρω το 2020, την ώρα που οι πυρηνικές δυνάμεις εκσυγχρονίζουν και ορισμένες επεκτείνουν τα οπλοστάσιά τους, καταγράφει έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών για τη Διεθνή Ειρήνη της Στοκχόλμης.

Στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη συμμετοχή του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός όπου ηττήθηκε μετά από μία γενναία μάχη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Συγχαρητήρια μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την πρώτη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, αλλά και για τις επιτυχίες της Μαρίας Σάκαρη.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική . Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα